Момчето, което храни бездомните животни с джобните си, на 9 години отвори собствен приют.

Споделете с приятели

Филипинецът Кен Аманте обичал животните от детството си. Започва да храни бездомни кучета от деня, в който получава джобни пари от родителите си. “Отидох с раница до най-близкия магазин, натъпках я с храна и нахраних всички бездомни животни, които срещнах. Просто исках да харча парите си за това, това ме прави щастлив”.

Всеки ден след училище момчето отивало някъда и се връщало надвечер, което притеснило родителите.

В един момент бащата решил да проследи къде ходи синът му всеки ден и за какво харчи джобните си пари. Бил готов да види всичко друго, но не и това: синът му хранел три бездомни кучета!

Кучетата били буквално кожа и кости, козината им била изпадала и имали спешна нужда от храна и закрила. Майка и двете и кученца, които Кен наричал Черниш, Кестен и Уайт.

Кучетата поглъщали храната с охота, въпреки че се държали на разстояние от Кен.

Тайната на Кен станала известна не само на родителите. Бащата направил снимка на деветгодишния си син да храни бездомните кучета и публикувал снимките в социалната мрежа Imgur, като бързо станали популярни.

Милите дела на момчето докоснали сърцата на мнозина и на Кен започнали да предлагат дарения от цял свят.

Със средствата, които получил той съзрял реалната възможност да изпълни най-съкровенната си мечта. Открива приют за животни с нестопанска цел на 9-годишна възраст.

Клубът на щастливите животни отваря врати на 31 март 2014 г. и бил първата по рода си институция в региона Давао на Филипините, като и до днес е помогнал на много животни. Клубът е основан с дарения от потребители на социалните мрежи и Кен все още получава помощ от любителите на животните за поддръжката му.

Разбира се, 9-годишно дете не би могло да организира сам отварянето на приют, ако родителите не му били помогнали. Семейството наело парцел от малко под 1000 квадратни метра и осигурило на приюта всичко необходимо.

Кен настоявал животните да се хранят само с качествена храна за кучета и котки. Това е основният контингент от животни в приюта, но там се приемат и други животни, които се нуждаят от грижи.

Първите обитатели на приюта са Черниш, Кащан и Белиш ( кученцата, които направили всичко това възможно) . Кен се грижел за тях, докато не се възстановили напълно, след което Кен им намерил сигурен дом.

Клубът на щастливите животни работи и днес. От 2014 г. Кен и служителите на приюта са спасили над сто гладуващи и болни животни и са осигурили тонове храна за бездомни кучета и котки.

Понякога е нужно малко късмет за да сбъднем истинските си мечти, понякога не знаем нашето призвание в този живот, докато не го усетим със сърцето си.

източник: mozache.com

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!