Варненец завоюва Световната купа по културизъм в Германия

Споделете с приятели

Варненският бодибилдър Валентин Димитров направи страхотно постижение зад граница. Той спечели Световната купа по културизъм в категория до 80 килограма на международния турнир на World Fitness Federation в Германия. Надпреварата се проведе в град Кулмбах, Байерн, а конкуренцията бе убийствена. На подиума се качиха мускулести мъже от Полша, Чехия, Германия, Италия, Франция, Унгария и други страни.

На финала Вальо остана с един германец, който го побеждаваше в последните две състезания. „Въпросният културист е девет пъти републикански шампион и два пъти световен първенец. Останахме двамата. Бях в уникална форма, най-после го победих и ми олекна“, сподели за „Петел“ Валентин.

Той призна, че е вложил огромни усилия за това състезание. „Започнах подготовката си през декември 2021 г. Не съм видял нито рожден ден, нито Коледа, нито Нова година. Бил съм на стриктен режим досега, не съм спирал да тренирам двуразово. Всяка сутрин правя кардио – бягане в парка, или пътека, или колело. Вечер щанги, на моменти съм тренирал по три пъти на ден. Теглото ми започна от 95 килограма, свалих до 80 за състезанието, а сега съм 81“, сподели Димитров.

Надпреварата в Кулмбах е била и един вид реванш за него. „С този човек германеца имам предистория, затова така лично го приемам всичко. Защото на първото ми състезание в Германия, когато дойдох и станах вицешампион на страната, той стана първи. Отидох и го поздравих. Казах му: „Честито, шампионе! Аз следващата година пак съм тук, ще дам всичко възможно да те победя“. Той тогава ми отвърна: „Виж какво, никога няма да ме биеш, нямаш никакъв шанс“. Това много ме подразни, защото беше доста арогантен, не поздравява. Следващата година пак ме победи. Това сега не се води републиканско първенство, а е Световна купа, открито е за всички от различни държави. И той пак се падна в моята категория. И сега точно преди да излезем на сцената за битката отидох при него и му казах: „Въпреки че си се отнасял много гадно с мен, аз ти пожелавам успех“, както го направих и с всички други. Излязох и си го бих. В момента, в който ми казаха, че съм първи, се почувствах много щастлив“, разказа Димитров. 

„Другото интересно бе, че за първи път участвам на състезание пред децата ми. Жена ми ме е гледала, но те досега – не. И когато станах първи и ме обявиха като победител, децата излязоха на сцената. Това ще го помня цял живот. Може да си постигнал и най-големите върхове в спорта, но това се помни винаги. По този начин давам пример на децата си, че човек не трябва да се отказва никога, колкото и трудно да е, и трябва да следва мечтите си. И някой ден тежката и упорита работа все ще се отблагодари. Но трябва да си там, да чакаш търпеливо и когато това се случи да си още там. Когато те го виждат това нещо, растат с този пример. Така предполагам, че ще станат по-добри хора“, смята 41-годишният варненски бодибилдър, който е баща на три деца.

„Следващото ми състезание е към IFBB федерацията. Германия се разделя на четири области – източна, северна, южна и западна. Аз ще участвам на източно германското, където живея. Първият и вторият от категорията се класират за общонационалното германско първенство на 3 декември. Целта ми е да стана републикански шампион в тази федерация“, завърши Димитров, който от три години живее там.

източник: budnavarna.com

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!