19-годишни младежи спасиха жена, хвърлила се от Втора буна във Варна

Споделете с приятели

Двама младежи са спасили възрастна жена, която се е хвърлила в бурното море от Втора буна във Варна. Случаят е станал минути преди полунощ на изминалата нощ, разказа за Moreto.net д-р Искра Величкова от Центъра за спешна медицинска помощ във Варна.

“Не искам да разказвам за нашата работа, искам да разкажа за геройството и адекватната реакция на двете момчета. Момчетата са били наблизо и виждат как жена с дрехи скача от буната в морето. В това бурно и студено море, в този мрак, те са влезли в морето с риск за собствения си живот, за да спасят непозната жена”, разказа д-р Величкова.
По думите ѝ младежите са действали изключително адекватно и след като са извади жената от морето.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Момчето, което храни бездомните животни с джобните си, на 9 години отвори собствен приют.

“Когато са я извадили от морето, тя все още е дишала, но дробовете ѝ са били пълни с вода. Те са я обърнали съвсем правилно настрани, за да изтече водата. Когато нашият екип дойде (бел. ред. Спешна помощ), жената вече бе в кома. Може би сме били на място буквално в последната ѝ една минутка живот. Успяхме да извадим жената от терминално състояние и я закарахме в болницата интубирана, жива. Нашата работа е ясна, но голямата заслуга и геройство е на двете момчета. Жената дължи живота си на тях”, сподели д-р Величкова.
Двамата 19-годишни младежи, Димитър Кандилов и Станислав Иванов, родом от Бургас и Поморие, са студенти в Икономическия университет във Варна и Военноморското училище, научи Moreto.net.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Спасиха 48-годишна жена, решила да скочи от Аспаруховия мост

Д-р Величкова разказа, че съдействие са оказали екипи на полицията, както и други, намиращи се наблизо младежи.

Естествено искам да благодаря на екипа си – Татяна Атанасова и Константин Щилионов, с които винаги сме като една душа с шест ръце, бързи и перфектни и на дежурните полицаи от II РПУ

“Виждала съм какво ли не. Основното, което ме потресе и съм безкрайно възхитена, е геройството на тези момчетата. Аз като се замисля в това море не знам дали бих скочила. Много беше страшно. Но, има и такива младежи – младежи за пример”, сподели още д-р Величкова.

източник: moreto.net

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!