Русенските екогерои спасиха 135 дръвчета от изсичане

Споделете с приятели

Във вчерашното издание на „Стара хартия за нова книга“ 2050 русенчета предадоха 10,4 тона хартия за рециклиране и получиха над 2450 нови книги. Така спасиха от изсичане 135 дървета!

В продължение на няколко часа стотици деца и родителите им  предаваха за последващо използване събраните кашони, вестници, хартиени опаковки и др., като за всеки 5 кг, малчуганите получаваха нова детска книга по избор.

Празникът бе изпълнен с много музика, подаръци от организаторите и изпълнения на талантливите деца от Общинския детски център за култура и изкуство. Специално приветствие към екогероите отправи и зам.-кметът инж. Магдалина Илиева.

„Чудесно е, че книгите могат да живеят своя втори живот чрез вас, деца. Благодаря Ви за това, че пазите природата ни и че учите нас, по-възрастните, да бъдем по-отговорни към нея“, каза Илиева.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Варненец завоюва Световната купа по културизъм в Германия

„Русе е единственият български град, в който кампанията се реализира без прекъсване от седем години насам и ще продължаваме да се връщаме тук“, казват организаторите от „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“. Те поздравиха екипа на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ за отличната организация и топлото посрещане всяка година.

Като партньор на събитието Община Русе изразява благодарността си към всички деца и техните родители, които с отдаденост се включиха в инициативата.

източник: obshtinaruse.bg

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!