Млади момчета спасиха лозето на пенсионери в Каравелово

Споделете с приятели

Пост в социалните мрежи стопли сърцата на всички. Млад мъж, който е сред доброволците в районите на наводнените български села сподели прекрасна история за силата и духа на младите хора в родина ни.

Ето какво пише :

„Работим в един двор в Каравелово. Приключваме с разчистването около къщата и питаме бабата и дядото има ли още нещо, което можем да направим. И дядото казва: „Много ми е мъчно за лозето. Ама няма как да се спаси. Над половин метър е тинята отгоре му.” – Гледаме редовете с твърдата кал, примесена с отломки и клони, и решаваме все пак да се опитаме, пък докъдето стигнем.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Гората.бг ще засадят над 2000 дървета във Варна с пари от събрани 6 тона хартия от младежи

И така започваме трима човека. След малко идват две момчета от друг двор и питат дали имаме нужда от помощ. После идват още петима! Други тъкмо свършили с изгребването на тиня от комшийско мазе и те се включват. В един момент сме около двайсет човека! Повечето младежи не хващали лопата през живота си. Обаче очите им будни, ръцете и гърбовете им силни, а най-сила имат в душите си! Три часа по-късно лозето е спасено. Идват дядото и бабата, очите им мокри… и нашите.

Често казват, че младото поколение не струвало. Нямали дисциплина, ценности, вяра… истината е точно обратното! Защото… „по делата ще ги познаете.” 

ПРОЧЕТИ СЕГА:  100 лева годишно за всеки осиновил бездомно куче в Каварна

“А аз си тръгвам за дома щастлив и изпълнен с надежда”, споделя младият мъж.

източник: mozache.com

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!