Пламена Миткова стана шампионка на скок дължина на Световното до 20 години

Споделете с приятели

тлично представяне на Пламена Миткова, която стана световна шампионка. Тя е само на 17 години, но това не ѝ попречи да спечели титлата в скока на дължина на Световното първенство до 20 години в Кали, Колумбия. Безупречното ѝ изпълнение показа резултат от 6.66 метра при третия опит. с което грабна златото. С това постижение тя направи най-добър резултат в кариерата си до момента.

Пламена Миткова започна с 6.19 м., вторият ѝ опит бе сгрешен, но в третия направи шампионския скок и се нареди на първо място. При четвъртия си опит за още по-добър резултат, 17-годишното момиче също се доближи до предишното си най-добро постижение от 6.57 м. Отбелязваме и факта, че състезанието се проведе при дъждовно време.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Шестокласник проектира космическа станция на Марс и напредва в международен конкурс

Сребърният медал остана за представителката на домакините от Колумбия Наталия Линарес. Тя скочи 6.59 м. , а на трето място се нареди италианката Марта Амуин Амани с 6.52 м.

Това е първа титла за България от Световното първенство за младежи и девойки през 2018 година, когато Александра Начева стана шампионка на троен скок.

Още един национал спечели медал на Световното в Кали. Това е Божидар Саръбоюков, който взе сребърното отличие в скока на височина. Божидар е и балкански шампион в тази дисциплина, като показаният резултат бе от третия опит с височина от 2.10 метра. Преди това той преодоля восочините 2.00 и 2.05, като три пъти не успя на 2.14 метра.

Златото в тази дисциплина грабна Брандън Потингер от Ямайка, който скочи неуспешните за българина 2.14 метра. Среброто спечели Браян Раатс от Република Южна Африка. Той също както Божидар не успя да преодолее скока на 2.14 м.

източник: uspelite.bg

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Хуманен жест от очното отделение на пловдивска болница с безплатна операция на 80-годишна жена

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!