Учени работят по ново хапче, което може да добави 100 години към живота ни

Споделете с приятели

Елиминира клетките, които допринасят за процеса на стареене в човешкото тяло

Учени работят интензивно по ново хапче, което може да добави 100 години към живота на човек. То действа като елиминира клетките, които допринасят за процеса на стареене в човешкото тяло. По този начин потенциално може да удвои на живота ни.

Човешкото стареене се ускорява от клетки, наречени “зомби клетки”, научно известни като стареещи клетки. Тези клетки спират да се делят през целия ни живот, натрупват се в тялото ни и в крайна сметка отделят съединения, които ускоряват стареенето.

Лекарството е тествано върху мишки в опит през 2020 г. и резултатът е подобрена физическа функция и удължено здраве и продължителност на живота. Сега учените работят върху възпроизвеждането на резултата при хора.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  УНИКАЛНО ! Еко торбички направени от паднали листа вече на пазара (ВИДЕО)

Британският компютърен биолог д-р Андрю Стийл в книгата си за дълголетието на човешкия живот твърди, че е напълно възможно хората да живеят над 100 години с определен вид лекарство. В книгата той заявява, че изследванията в областта на сенолитиците – лекарства, които работят за елиминиране на клетки, влошаващи функцията на тъканите – вече показват обещаващи резултати и могат да станат достъпни на пазара през следващото десетилетие.

“Не мисля, че има някаква абсолютна граница за това колко дълго можем да живеем”, каза д-р Стийл пред MailOnline. 

Съобщава се, че хапчетата вече са в етап на изпитване върху хора и може да се появят на пазара през следващите десет години, пише БГНЕС.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Служители на чистотата събраха 20 000 изхвърлени книги от контейнерите и направиха библиотека (ВИДЕО)

Източник: bgonair.bg

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!