Родители, изгубили дъщеричката си, дариха 130000 лева за детска линейка

Споделете с приятели

Благодарение на последното дарение от 130 000 лева, което направиха от сем. Димови преди броени дни и само за 4 месеца от началото, когато беше обявено, че ще се събират средства за специализирана детска медицинска линейка в помощ на хиляди бебета и деца, вече е събраната нужната сума от 250 000 лв. Това съобщиха организаторите на кампанията „Аз вярвам и помагам“.

Ето още, какво споделят организаторите на кампанията:

Събрана сума от 250 000 лв. се постигна благодарение на хиляди обединени добри хора заедно с които в последните месеци събирахме капачки за рециклиране, стотинки, дарения и вяра в доброто!

Следващите стъпки са поръчването, изработването и доставянето на специализираната линейка, което ще отнеме няколко месеца, но пък е ще бъде изключително ценна и ще помага на специалистите педиатри в обслужването на между 5 и 10 деца в денонощието!

Припомняме, че благотворителна кампания „Аз Вярвам и Помагам“ създадохме като малка квартална идея за събиране на пластмасови капачки, които да предаваме за рециклиране, а със събраните средства да закупуваме медицинска апаратура в помощ на недоносените и новородените бебета отделенията по неонатология и детска хирургия.

От началото на кампанията през 2015г. досега успяхме да съберем над 219 тона капачки и да дарим 22 медицински апаратури в помощ спасяването живота на хиляди бебета и деца.

Споделяме, Ви че кампания „Аз Вярвам и Помагам“ продължава и както досега ще си поставяме все по-големи цели, които да бъдат свързани със значими каузи в помощ живота на децата в България!

Благодарим на всеки, който подкрепя кампанията, събира капачки и стотинки с което ни помага да спасяваме детски животи!

Ще бъдем благодарни на всеки един от Вас като професионалисти да ни съдейства през Вашите медийни канали и възможности да споделите информацията с Вашата аудитория и по този начин повече хора да бъдат информирани.

Желаем здраве на всички Вас и Вашите семейства за подкрепата и отразяването на нашите добри новини и примери!“, допълват организаторите.

Калина Димова изгуби битката с рака преди 2 месеца, а татко ѝ Боян и майка ѝ Вили решиха да помогнат на други деца

Момиченцето страдаше от онкологично заболяване и въпреки че хиляди българи дариха средства за лечението ѝ – почина.

Сега родителите ѝ Боян и Вили Димови написаха писмо до всички дарители, в което изказаха своята благодарност за подадената ръка и обявиха решението си да дарят част от събраните средства за каузата „детска линейка“.

„Изминаха два месеца откакто Калина пое друг път. Всички ние искахме лечението да има преднина и да я видим отново на крака сред нас, но съдбата реши друго. Знаем колко силно и вие се надявахте на това и знаем, че частица от вашето сърце е вече при нея. Пред вас сме да ви благодарим от името на цялото семейство, че бяхте до нас. Вие, мили хора, сте огромна сила и подкрепа на всички, които са в нужда. Докоснахте ни с вашата доброта и щедрост! За съжаление не можахме да използваме всичките средства от дарение за целта, за която се събраха. Но от нас като родители е дълг да продължат пътя си с енергията, която тези средства носят. Дадени са от сърце за детското здраве. Така и ще бъдат пренасочени. Част от тях са насочени към други дарителски кампании, друга част за подпомагане закупуването на детска линейка за Варна“, написаха съпрузите.

източник: novinarnik.bg

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!