Варненски мото клуб получи сертификат за признателност “Добрите Примери” (ВИДЕО/СНИМКИ)

Споделете с приятели

Мотоклуб „Братя във вятъра“  е сдружение с нестопанска цел с трийсет годишна история. Това е най-стария мото клуб в България с традиции в утвърждаването на силно и социално ангажирано мото общество. Приоритет за клуба е възпитаването на висока мото култура на пътя, с цел повишаването на безопасността на мотоциклетистите. С тази цел по идея на Красимир Симеонов от МК Stormbringers беше изграден Монумента „В името на живота и в полет към безкрая“.

Паметника е финансиран и изработен от клубни и свободни мотоциклетисти от цяла България. Автор на скулптурната композиция е арх. Стефан Коев и арх. Мартин Боев, а металната конструкция е изработена от всички членове на клуба. В поставянето на монумента, финансирането и облагородяването на района се включиха и други варненски мотоклубове, сред които “Stormbringers” , „Акулите“, „Дивите гарги“, „Вокил“, МК “Диви деца” и Североизточното Мото Общество. Скулптурата олицетворява призива за живот и философията на свободните души. Целта е да има превантивен ефект не само върху настоящите и бъдещите мотоциклетисти, но и върху всички участници в движението.

Освен това МК „Братя във вятъра“ се занимават активно с благотворителна дейност. Основен партньор в техните кампании са Клиниката по детска клинична хематология и онкология при УМБАЛ „Света Марина“ във Варна. Учаастват и подкрепят благотворителни кампании, организирани от други мотоклубове в полза на уязвими групи от обществото-възрастни и трудно подвижни хора, деца лишени от родителска грижа или социално слаби семейства. 

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Мъж дарява играчки за 12000$ на деца от град с ниски доходи, в който е израстнал

Рок фестивала Varna Rock Adventure е последния проект на мотоциклетистите, с който отбелязаха 30-годишния юбилей на клуба. Идеята е при всяко издание на събитието да има благотворителна кампания в полза на онкоболните деца.

Мотоклуб „Братя във вятъра“ е сдружение от достойни хора, заслужили да получат нашето признание, чрез сертификата за признателност “Добрите Примери”. Основателят на платформата Теодор Ставров беше любезно поканен в тяхното кътче, където размениха информация за бъдещи инициативи и взаимната подкрепа помежду им.

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!