Рекордьорката ни по плуване Екатерина Аврамова дари премията си на дете

Споделете с приятели

Жест на благородство от страна на най-добрата българска плувкиня Екатерина Аврамова развълнува сърцата на стотици. След като спечели турнира Black Sea Cup във Варна, обяви че дарява премията си за лечението на тежко болно дете.

Въпреки че от 2014г. се състезава за Турция, продължава да държи националните рекорди в дисциплините 50, 100 и 200м гръб. Плувкинята реши да подкрепи 15-годишният Николай Витанов и семейството му. Момчето се бори с онкологично заболяване на костите и в момента се намира в болница в Истанбул.

“Здравето е най-важното нещо към, което всеки трябва да се стреми. То е най-голямото ни богатство! Него не можем да заменим за медали, слава или пари.”- написа в социалните мрежи след края на турнира във Варна и добави:

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Варна: Строителна фирма ремонтира безвъзмездно най-проблемните помещения на Терапията

“Участието ми в Black Sea Cup беше с единствената цел: да спечеля наградния фонд и да се опитам, макар и с малко, да помогна на едно младо момче. В разцвета на силите си, Ники и семейството му са изправени пред голяма трудност, а именно борбата с рядка болест, която “изяжда” здравето, усмивката и детството на това дете!”

Екатерина Аврамова – участник на олимпийските игри в Лондон и Рио, ще предаде премията си на майката на Ники, тъй като мъжът ѝ е в Истанбул, където не се отделя от сина им по време на лечението.

На този етап сумата, необходима на Ники и близките му е 90 000 евро. За химиотерапията му са необходими 25 000 евро, а за операцията 50 000 евро. Той ще има нужда от средства за терапия и след хирургическата интервенция.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  ДАРИЛНИК - мечтата на нуждаещите се, спасението за ненужните вещи (ВИДЕО)

Всеки, който желае да направи дарение, може да го направи по банкова сметка:

BG09RZBB91551013381511
BIC: RZBBBGSF
Титуляр: Nikolay Iliev Vitanov

Профили и в Revolut и PayPal:

Revolut:
IBAN: LT17 3250 0040 5836 5012
BIC: REVOLT21
0894489673

PayPal: lvitanova78@gmail.com
Public profile: @lvitanova

Източник: БТВ Новините

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!