Седмокласничка има 40 медала и над 100 грамоти от национални и международни конкурси във всички научни сфери

Споделете с приятели

” Велина Костадинова е единствената седмокласничка в страната, която през тази учебна година се е явила на всички олимпиади на Министерството на образованието и науката. Тя е взела участие в олимпиадите по всички осем учебни предмета в седми клас и се е представила отлично. Възпитаник е на училище „Петко Р. Славейков“ във Велико Търново от първи клас и през годините постига забележителни резултати в различни сфери на науката. Седмокласничката е носител на над 40 медала и повече от 100 грамоти от престижни национални и международни конкурси, състезания и олимпиади през последните седем години.

През тази учебна година Велина е с най-добър резултат в област Велико Търново по астрономия, химия, география, математика и български език и литература. Тя е на второ място в областта по биология и на трето по физика. По история и цивилизация е първа в гр. Велико Търново и четвърта в областта. Класира се за националните олимпиади по астрономия, химия, география и единствена от област В. Търново е предложена за националната олимпиада по математика. Велина се класира сред десетте най-добри химици в България със седми резултат на националната олимпиада по химия, която се проведе през март. Заради пандемията от ковид-19 националните олимпиади по останалите учебни предмети предстоят.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Полезнит микроби в почвата и как ни правят щастливи

В СВОБОДНОТО СИ ВРЕМЕ ПЛЕТЕ БРЮКСЕЛСКА ДАНТЕЛА. ПРЕДИ ТРИ ГОДИНИ СЕ ЗАПАЛВА ПО БРОДИРАНЕТО, КАТО ДОРИ ОТКРИВА САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА С БРОДЕРИИ НА ДАНТЕЛИ. Нейната лична лекарка д-р Любка Любенова я е посветила в основите на занаята, който тя иска да усвои до съвършенство. „Аз проявих интерес и д-р Любенова започна да ми показва. Първо ме научи да бродирам и когато направих първите си няколко бродерии, даже ме заведе на състезание. Участвах с един колан, който сама избродирах, и получих награда за най-малък участник“, разказва Велина. Освен с това хоби седмокласничката намира време и за балет, народни танци и рисуване. Нейни рисунки са участвали в изложби, има награда от балетен конкурс, с ДЮФА ,,Българче“ е участвала в международен фестивал в гр. Чанаккале, Турция.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Българин излекувал майка си от рак споделя рецептата за да помага и на други хора (ВИДЕО)

Със своите успехи на различни национални и международни форуми тя издига престижа не само на училището, но и на община Велико Търново, споделят гордостта си от ОУ „Петко Р. Славейков“ във Велико Търново. “

Дияна ГАНЕВА

Снимка: Фейсбук

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!