Млади момичета впечатлиха всички на път за Гърция (СНИМКИ)

Споделете с приятели

Четири момичета от София тръгнаха за морето. Гръцкото. Но вместо обичайното мрънкане – опашки, жега, проверки, PCR тестове, митничари и пр…, те направиха нещо различно. И толкова необичайно, че успяха да въодушевят иначе традиционно нихилистично настроения българин, пише GLAS.bg. Ето разказа на едно от момичетата – той и снимките към него казват всичко:

“Тръгнахме и ние към “Гърцията” и се сблъскахме с прословутите опашки, за които всички говорят в последно време… не те ни измъчиха обаче… ами това, което беше зад мантинелата… хилядите боклуци нахвърляни навсякъде около нея… Tочно докато го коментирахме, видяхме как господинът от съседната кола си изхвърли бутилката през прозореца… е така – с кеф! Беше от Румъния, ама не че на нашите братя българи им пука повече…

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Учители от Варна създадоха безплатна образователна платформа

И така… казват хората, че промяната идва с примера, не с критиката, та запретнахме ръкави! Чакахме на границата около 3 часа, което ни излезе към 15 от малките чували и два от големите! За големите, както и за ръкавиците, благодарим на момчетата от ОMV, които на драго сърце ни ги предложиха като ни видяха. От тях снимки нямаме, тъй като докато събирахме, дoйде ред и за нашата кола да се придвижи и останахме без телефони… но пък не кой да е, a самите полицаи ни закараха до колата… Вдъхновиха се и те… Мислехa, че са ни пратили от някоя организация! Когато им обяснихмe, че никой не ни е пратил, предложиха помощ сами!

ПРОЧЕТИ СЕГА:  В Бургас създадоха Батмобил от бъдещето (СНИМКИ)

Което само доказва още веднъж, че с пример наистина всичко се постига… Следователно, призивът ми e следният: ние и само ние избираме каква отговорност да поемем, каква енергия да дадем на този свят, какво да му оставим… Mожем да чакаме 3 часа на границата, псувайки и хвърляйки боклук… a можем да оползотворим времето и да почистим c усмивка… Ние избрахме второто… A вие?

P. S. Въпросният румънец не само че се извини, a и предложи помощта си, изваждайки бутилка с вода и сапун, за да ни полеe дa си измием ръцете след като бяхме събирали.”

Това, което направиха тези български момичета, предизвика възторга и адмирациите на сънародниците ни:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!