Младо момиче от Карнобат организира благотворителни каузи от 10 годишна (ВИДЕО)

Споделете с приятели

Светлозара Савова е едно младо, 17-годишно, много активно и добро момиче от Карнобат. Въпреки крехката си възраст тя зад нея вече стоят редица благотворителни инициативи и каузи.

Още от 10-годишна тя организира каузи в помощ на болните от рак, след като същата болест отнема живота на баща и.

“На 17 години съм от град Карнобат, уча в ,,СУ. Св.св Кирил и Методий”. Откакто баща ми почина, започнах да правя каузи за деца, болни от рак. Тогава бях на 10 години”, сподели Светлозара пред Glas.bg.

Това видео е заснето, когато е била на 14:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=194864554606298&id=100022482646184 Здравейте ! Аз съм Светлозара на 14…

Публикувахте от Светлозара Савова в Четвъртък, 1 март 2018 г.

Когато през изминалата година лежи в карнобатската болница, направи нещо, което ни трогна истински. В болницата има пациенти в тежко състояние и такива с COVID-19, които се борят за живота си и не могат да излизат от отделението. И на Светлозара й хрумва да ги зарадва. Как? Прави… балонено дърво в двора на лечебното заведение. Така, че шарените и весели балони да се виждат от прозорците и да направят часовете на много хора малко по-весели. 

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Заведение в София отново изхрани над 70 бедни (ВИДЕО)

“Не искам хората, които са болни, и техните близки да изпитват, това, което изпитах аз. Приеха ме в болницата заради бъбречна криза, но когато се почувствах добре, исках да зарадвам и другите, защото е много гадно само да си стоиш в стаята. Идеята ми дойде малко преди да заспя и на другия ден я осъществих”, разказа момичето.

През свободното си време тя рисува, пише стихотворения и разкази. Посланик е в Международната Наградата Херцога на Единбург. Силата й е в това да кара хората да се усмихват. За нея това дърво не е само дърво, украсено с шарени балони, а олицетворение на Надеждата, която ни крепи през пандемията.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Над 1000 лв. събраха от хвърлянето на кръста в Балчик, дариха ги на болна жена

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!