Как “Игрите на 90-те” връщат децата към площадките за игра? (ВИДЕО)

Споделете с приятели

Проекта запознава отново децата и големите с игрите, които сме играли през 90-те години, а името е препратка към времето, в което за последен път деца са забелязвани да си играят пред блока, а не пред плейстейшъна.

Мисията на “Игрите на 90-те” е да разделят децата от телефоните и да ги отведат на игралната площадка. Света и на малките, и на големите се опознава чрез игри и живо общуване. Заедно. Изживяване на емоции, създаване на приятелства и трупане на спомени, са неща, които не могат да бъдат намерени или свалени от интернет! Понякога трябва да мислим като дете или дори да се държим като такова, за да се свържем с хлапетата си отново! Как едно дете да разбере, че живото общуване и игрите са му по-забавни от натискането на копчетата на клавиатурата, когато не ги е изживявало? Именно заради това, “Игрите на 90-те” се обръщат към родителите с апела да изкарат децата си навън, да им покажат как се играе дама, шоколад или пиян морков, и да затвърдят превъзходството си над технологичните машини.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Какво трябва да знаем за макронутриентите

Образователните, ролевите, спортните и настолните игри, са познати на хората още от древността. Чрез играта са се предавали, и се предават, житейски уроци към децата. Създава се връзка родител-дете, и се отмества фокуса от дигиталния към реалния свят. След подема на социалните мрежи, в света на подрастващите и тийнейджърите започнаха да се наблюдават нови дисфункционалности като- неспособност за общуване, липса на концентрация, пристрастеност към социалните медии и т.н.

Всеки от нас е част от нещо по-голямо, носим отговорност за това какво бъдеще оставяме пред децата си, както казва Джаки Кенеди : “Ако не възпитаваш добре децата си, няма особено значение какво друго правиш.”. Дали има смисъл ако работим по 12 часа дневно, за да осигурим по-добро бъдеще на детето си, ако не намираме 60 минути, в които да се запознаем с това какво по-добро бъдеще желае то?

Снимки на екипа:

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Организацията „Съюз на българските спасители“ работи за изграждане на национална доброволческа мрежа и създава иновации в спасителната дейност

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!