Бивш ученик от Езикова гимназия осигури Коледен бонус за всички учители в училището

Споделете с приятели

Панайот Караянев, възпитаник на Езиков гимназия „Гео Милев“ Добрич, е направил изключителен жест към училището – заедно със свои съученици от випуск 1998 година са осигурили Коледен бонус за всички преподаватели. Добрата новина съобщи директорът на Езикова гимназия Милена Иванова.
В края на миналата година тя е получила обаждане от град Остин, щата Тексас, САЩ, където от години живее и работи Панайот Караянев, с предложение да бъдат подпомогнати учителите, които, макар и да не са на съвсем първа линия, са сред най-потърпевшите от вируса.

Панайот е мениджър в голяма IT-компания и е инициирал дарението сред своите съвипускници от гимназията в родния Добрич. Така, в края на миналата година, по сметката на Езикова постъпили над 6 хиляди лева.
И понеже дарението е получено, след като учителите получили заплатите си за декември, бонусът ще бъде изплатен сега – с януарските възнаграждения.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Историята защо 80 годишен старец целува ръката на непознат

„В това напрегнато време липсват добрите новини, а този жест е прекрасен и заслужава внимание“, подчерта Милена Иванова.
Учителите, които са преподавали на Панайот Караянев, го помнят като отличен ученик.

Разговаряхме и с негов приятел и съученик в Добрич, който сподели, че още от ученическите си години Панайот, или Пеко, както го наричат най-близките му, е бил много добър и целеустремен. Приет е да учи в Америка още преди да завърши средното си образование.

източник: dobrudjabg.com

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!