Варненци с големи сърца, анонимен дарител изуми с щедростта си организатора на #ХапкаНадежда

Споделете с приятели

Още със стартирането на кампанията #ХапкаНадежда във Варна, варненци показаха , че са с големи сърца, и ние от Добрите Примери, като инициатори за Варна, в лицето на Теодор Ставров изказваме искрената благодарност към всички !

Броени часове след публикацията ни, че вече е факт първия осигурен безплатен обяд за служителите на Бърза Помощ, буквално ни заляха съобщения от желаещи да се включат в кампанията по един или друг начин. Десетки души писаха с желание да помогнат, повечето не знаеха точно как, но имаха желание да се включат и да бъдат полезни. Някои започнаха да звънят телефони на познати с ресторанти, други търсиха информация относно ковид отделенията на болниците, трети предложиха транспорт за храната и тази тяхна подкрепа продължава всеки ден.

Минути след поста ни с нас се свърза едно момче, със силното желание да ни помогне. Той ни разказа как е следял в мрежата да се появи подобна кауза за да се включи. Обяснихме му какви действия могат се предприемат и той без да губи време се активизира максимално. Толкова присърце прие инициативата, че за отрицателно време написа няколко поста в групи, свърза се с познати и роднини, информира за каузата хора от Общинския съвет и дори кмета на града, писа на медии и прозвъня негови познати с бизнеси за да получи колкото се може по-голяма гласност кампанията с надеждата да се появят повече дарители. Защото колкото повече дарители, толкова по-дълго време ще можем да подкрепяме нашите медици.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Тервел Пулев стана доброволец в борбата с коронавируса (СНИМКИ)

Но това не му беше достатъчно. Предложи и финансова подкрепа. Тъй като трябваше същата вечер и ние да закупим някои неща за каузата му предложихме да се видим и ако иска да дойде с нас да напазарим заедно , а той да вземе каквото прецени като дарение от него. Видяхме се , запознахме се и се уверихме какъв страхотен човек стои пред нас. Разказа ни за други благотворителности, в които е участвал и колко му е приятно да помага на обществото. Видяхме в него една сродна душа попаднала в точното време на точното място.

” Влязохме в магазина, а той просто започна да трупа продукти. Вода, десерти, сокове, кексове, ядки, все вкусотии , които вярвам ще усмихнат всеки. В един момент започнах да изпитвам неудобство, усещайки как сметката набъбва, съветвах го да приключваме, но той просто се усмихна и продължи да пълни количката. “, разказа Теодор

“Леко притеснен и респектиран от сериозната сума, с която се раздели момчето , изразих огромните си благодарности и му казах, че хората трябва да знаят, че все още съществуват такива сърцати добри хора като него. Но скромноста му проговори и той просто пожела да остане анонимен и да не се споменава името му.”, продължи инициатора.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Водолаз сам почисти от автомобилни гуми рибарското пристанище в Созопол (ВИДЕО)

Отново искаме да благодарим на всички, които се свързаха с нас, приятели, познати, непознати, собственици на заведения. Заедно ще успеем да дадем надежда и сили на медиците ни, защото те винаги са били важни за нас и ние ги подкрепяме.

Ще гръмна от положителни емоции днес !!! Благодаря на всички, които предложихте помощта си ! Черешката за днес беше…

Публикувахте от Teodor Stavrov в Понеделник, 7 декември 2020 г.

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!