Българска фирма за предпазни шлемове постави чуждо лого върху продукта си заради страхотен жест

Споделете с приятели

Пореден жест от страна на ИТ специалиста Димитър Димитров и фирмата му ICDSoft нашумя в социалните мрежи. Вижте подробно цялата история споделена от неговия профил.

“Винаги съм смятал, че в случай на пандемия от респираторна инфекция държавата ще извади няколостотин милиона маски от Държавния резерв, ще даде по 50 от тях на всеки гражданин, както и на всеки гост на страната, и ще можем да излизаме от домовете си само с маски. И така две-три седмици, докато случаите на заразяване не секнат напълно.Това обаче не се случи. Когато видях как реагира държавата през март, ми стана ясно, че битката с Covid-19 ще бъде дълга. Т.е. Covid-19 ще ни бие дълго, а не ние него.

Затова в статията си от 1-ви април споделих несъгласието си с правителството относно прогнозирания от тях спад на БВП на страната за 2020 от 3%. Моята прогноза беше за спад от 9.5% и стои непроменена. Това обаче е прогноза за реален спад. Официалният ще бъде около 8.2% заради разликата между реалните и официалните обороти на ресторантьорската индустрия.Преди две седмици мой познат ми позвъни и ми каза, че е в болница с Covid-19, и че едва е прескочил трапа. Задъхваше се, докато говореше. След дни се чухме пак, вече звучеше по-добре и ми разказа подробности относно престоя си в болницата. Спомена, че негов познат е внесъл техника за десетки хиляди левове за производство на защитни шлемове и дори е дарил от тях на болницата, в която той се е лекувал.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Бар в Поморие черпи студена напитка срещу чаша с боклук от плажа

За съжаление обаче, държавата не е проявила никакъв интерес към тази производствена мощност, а търсенето на шлемове не било голямо и вероятно тази инвестиция няма да се изплати.Търсенето на такива шлемове не е голямо просто защото това е артикул предимно за професионалисти – хората на първа линия – медици, полицаи, фармацевти, учители, шофьори, продавачи, а не е редно тези хора сами да си купуват защитните средства. В държавата обаче имало само един човек, който казвал какво и от кого да се купи. И този човек имал симпатии към конкретен вносител на шлемове.

Да, обаче нас ни чакаше втора вълна, а и като виждам как се управлява кризата, ни чака и трета вълна от заразяване.Затова се свързах с този български производител и поръчах шлемове за над 30 000 лева. Така той ще получи глътка въздух, а хиляди хора на първа линия ще имат нови защитни шлемове. Той пък, от своя страна, след като разбра защо го правя, постави логото на фирмата ми върху всеки от тези шлемове на мястото на логото на неговата фирма.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  IT специалист-земеделец дарява тонове картофи безплатно

Днес първата партида от 1000 бройки пристигна в офиса ни и моля всеки представител на лечебно заведение, в което има нужда от такива шлемове, да се свърже с мен, за да уточним подробностите около доставката им – брой, адрес за доставка, кой ще подпише документацията по дарението и т.н.P.S. С мен се свързаха много представители на лечебни заведения от цялата страна. Нуждите от предпазни средства са огромни. Вече доставихме 400 броя на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” и 500 броя на СБАЛАГ “Майчин дом” ЕАД – Университетска акушеро-гинекологична болница “Майчин дом”. Днес ще изпратим и поисканите количества към десетки заведения в София и страната.”

Винаги съм смятал, че в случай на пандемия от респираторна инфекция държавата ще извади няколостотин милиона маски от…

Публикувахте от Dimitar Dimitrov в Вторник, 1 декември 2020 г.

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!