Кирил Киров – голямото сърце в развитието на спорта в Добрич, начело на баскетболен клуб “Unstoppable” (ВИДЕО)

Споделете с приятели

Преди 8 години Кирил заедно със свои съмишленици основава Сдружение “Спортен клуб Ънстопабъл” в гр. Добрич. Идеята им била да възродят спорта за деца и юноши. Това е спортен клуб по баскетбол, в който вече участват близо 200 души,  от деца на 6 години до възрастни на 44 години.


За да се развива правилно и ефективно клуба по време на неговото разрастване, се присъединяват още треньори. Някои със спортно образование, а други като Кирил го учили допълнително. В спортния клуб всеки ден има тренировки,  част от които се водят от Киро. Резултат от Добрия пример, който иска да предаде на деца и младежи е, че част от тях вече участват като треньори, други спомагат тренировките, турнирите, заснемането на участията и много други дейности.


Има моменти, в които семейство му остава на заден план, но всички виждат как децата го гледат и му подражават. Някои не го разбират,  защо го прави. Мислят си, че печели нещо, но освен много умора,  бяла коса и вечери в салона за баскетбол, не е спечелил нищо.
Най-голямата отплата за всички усилия  се вижда във времето. Постепенно увеличаващите се деца, стабилно изградените характери на младите в клуба, развитието на баскетбола в града и региона, и чувството на принадлежност в голямото семейство на “Ънстопабъл”.
Те не са там за да спортуват само,  те са там за да споделят радост и тъга, успехи и падения. Участието в екип ги прави устойчиви млади хора в това натоварено време на лудо препускане за повече и повече.

Спомагането на тези млади хора да бъдат добър пример за подражание е една от главните цели на Кирил. Малко известен факт е че той прави много за подобряването не само на баскетолните умения на децата, но и за по-доброто им представяне в училище. Много често дава като задачи на различните групи да прочетат някоя книга. Други неща ,който прави е създаване на мъжко направление по баскетбол в града ни. Отделно от баскетбола той организира клуба да очаства в различни мероприятия в и извън Добрич. А и игрището на Добротица на което играят много деца и възрасни до голяма степен е благодарение на неговите усилия.

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Засадиха 102 000 дръвчета от Гората.бг

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!