Момче на 12 години сглоби ядрен реактор и постави рекорд (ВИДЕО)

Споделете с приятели

Дванадесет годишният Джаксън Осуалт от Мемфис сглоби самостоятелно действащ ядрен реактор. Тийнейджърът държи новия рекорд на Гинес за най-младия човек, постигнал това.

Джаксън бил вдъхновен от постижението на предишния рекордьор в ядрената дисциплина – Тейлър Уилсън, който изработил реактор на 14-годишна възраст. На информацията той попаднал, докато рови онлайн.

Той сглобил апаратурата напълно самостоятелно, като работата по нея му отнела две години. “Проектът беше доста сложен”, доверява рационализаторът. “А най-трудната част беше изработването на въздухонепроницаема изолация. Отне ми половин година, докато стигна до правилното решение”.

Тийнейджърът получил пълна подкрепа от страна на родителите си при осъществяването на сложния проект.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  „Човекът със златна кръв“ дарява кръвта си в продължение на 57 години (ВИДЕО)

Реакторът отделя плазма, в която се състои ядрен синтез – вместо да разделя атомите, процесът ги сблъсква, образувайки по-тежки атоми.

Live Science докладва, че осъществяването на ядрени реакции в домашни условия е възможно. За разлика от реакциите, които изискват разделянето на атомите, тези за ядрен синтез не се нуждаят от контролирани субстанции като уран. При ядрения синтез два леки атома се свързват, образувайки по-тежък атом, който в същото време е по-лек от двата атома, които го образуват. Разликата в теглото се отделя под формата на енергия.

Реакторът на Осуалт не отделя повече енергия от консумираната за захранването му. Това е цел, върху която учените все още работят. Образуваният синтез и радиация са толкова малки, че не застрашават живота и здравето, ако бъдат задържани във вакуумна среда.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Служители на чистотата събраха 20 000 изхвърлени книги от контейнерите и направиха библиотека (ВИДЕО)

източник: moreto.net

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!