IT специалист-земеделец дарява тонове картофи безплатно

Споделете с приятели

Димитър Димитров, управител на хостинг компания “ICDSoft” има земеделско стопанство в кюстендилското село Еремия. Създадено е с цел да произвежда чиста и натурална храна за 60-те служители във фирмата му и техните семейства. През 2020 г. обаче реколтата от картофи се оказва много добра и далеч над очакваното. Затова Димитров и колегите му решават да раздадат половината от нея на нуждаещи се хора и социални домове.

Доставени са един тон картофи на възрастни хора в района на село Еремия и четири тона на Регионалната дирекция “Социално подпомагане” в Кюстендил.

“Предстои да им доставим още шест тона картофи. Разположили сме няколко тона на пътя пред обекта ни и имаме готовност да изкараме още при нужда. А на полето ни чакат още около сто тона неприбрани картофи”, посочва Димитър Димитров.

През август става неволен свидетел как възрастна жена си купува точно три картофа на цена от един лев на пазар “Иван Вазов” в София. Тогава цената на картофите на този пазар варира между 1,60 и 2,00 лева. Димитров решава, че два лева за килограм е изключително несправедлива цена и решава да наеме сергия на този пазар.

“Оттогава на сергия номер 13 можете да намерите картофи на справедлива цена, а нашите продавачи са инструктирани да “мамят” възрастните купувачи с теглото на стоката – слагат още картофи след като издадат касов бон”, разказва Димитров. Неговите картофи на пазара се търгуват по 50 стотинки за килограм.

Ние от Добрите Примери се свързахме с Димитър Димитров и очакваме повече информация относно как хората могат да се възползват от дарението. Ще ви държим в течение. Следете тук.

източник: agronovinite.com

снимки: Димитър Димитров

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!