Сирак 2 пъти намира големи суми изгубени пари и ги връща на собствениците им (ВИДЕО)

Споделете с приятели

Израснал в приют сирак върна загубена дамска чанта с портфейл с над 3000 евро и 1450 лева, 9 дебитни карти и лична карта.

30-годишният Илия Савов намерил чантата по време на автомобилното шоу “Смолян Рейс 2019” близо до пощата в центъра на града.  Веднага се заел да издири собственичката чрез приятели и публикации в социалните мрежи и се уговорил в 12 часа да се срещне с нея пред регионалната дирекция на МВР в областния град.

“Чантичката беше в трасето, където се прави състезанието. Изчаках малко да видя някой дали ще се обади, но никой не се обади…”, разказа Илия Савов пред БНР.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  По 1500 лв. ще получат семействата в община Панагюрище за всяко второ и трето дете

Собственичката го наградила със 100 лева, но той не ги оставил за себе си, а ги дарил в кампания за операция на неподвижно след катастрофа 24-годишно момче, за когото се провежда благотворително автомобилно състезание.

Това е втория случай, в който Илия намира изгубено портмоне. През декември миналата година до кино “Дружба” в Смолян той откри портфейл с 1000 евро и лева, намери собственичката – възрастна жена, а тя от своя страна го почерпи с шоколад.

“Аз съм израснал в Детски дом, кръгъл сирак съм, научен съм на честност. И преди ми казваха, много ми казваха: “Лийка, защо, защо върна портмонето?”, викам “Бе как така защо, бе хора?”, сподели Илия пред bTV.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Наум Шопов дарява стволови клетки за болно дете (ВИДЕО)

Младият мъж живее в общинско жилище. През зимата работи в курорта Пампорово, а през лятото – на морето. Признава, че мечтае да има собствен дом и семейство. Категоричен е, че никога не би взел нещо чуждо.

ВИДЕО

източник: trafficnews.bg

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!