Финландия купува жилища на бездмните (ВИДЕО)

Споделете с приятели

Във Финландия намериха радикално решение на проблема с бездомните хора – държавата дава апартамент на всеки, който се нуждае от жилище. Още през 2008 г. в страната беше гласуван закон с наименованието “Първо подслон”. Концепцията е много проста – всеки в страната има право на малък апартамент, дори и хората с ментални и финансови проблеми. От тогава бройката на бездомни хора драстично намалява.

С годините финландските власти установили, че краткотрайни решения като осигуряване на временен подслон за бездомни, не вършат работа. За да бъде преборен проблема с бездомните, те трябва да могат да си стъпят на краката и да започнат работа, което без жилище не се получавало.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Мъж дарява играчки за 12000$ на деца от град с ниски доходи, в който е израстнал

Местно НПО започнало да реновира стари жилища и да превръща временните подслони в индивидуални апартаменти, като в тях настанявали бездомни.

За последните 10 години инициативата е създала 4600 жилища в цяла Финландия, превръщайки я в страната с най-нисък процент бездомни хора в Европа. Освен това, на всеки се полага помощ от социален работник, който да помогне в търсенето на работа.

източник: trud.bg

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!