По 1500 лв. ще получат семействата в община Панагюрище за всяко второ и трето дете

Споделете с приятели

Община Панагюрище ще осигурява на жителите си по 1500 лева еднократна помощ за всяко второ и трето в семейството. Целта е да се насърчи раждаемостта в общината. Родителите, които ще могат да се възползват от тази помощ трябва да са  жители на общината  и да нямат данъчни задължения, уточни заместник-кметът Галина Матанова: 

“Предвид статистиката, община Панагюрище независимо от добрите показатели и от гледна точка на трудова заетост, и на повечето от местните секторни политики, демографската статистика и при нас е с отрицателен знак. Затова този път приоритетно в предложението залагаме по-високи суми за насърчаване на второ и трето дете на семействата – 1500 лева за близнаци, независимо от поредността на тяхното явяване в семейството, и запазване на мярката от 700 лева за първо детенце на семейство. Всички тези инструменти прилагаме и при пълно осиновяване на деца в семейства”, поясни Матанова.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Българи създадоха кабина за дезинфекция и дариха прототипа (ВИДЕО)

По данни на НСИ в последните 3 години естественият прираст в общината е отрицателен и варира между -9 и -7 промила годишно, а освен това има и отрицателен механичен прираст от -7 промила за 2019 г. 

източник: manager.bg

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!