ММА боец отваря първата спортна зала за деца с увреждания в Русе (ВИДЕО)

Споделете с приятели

Фитнес зала за деца с увреждания отвори врати в Русе. Идеята е на шампиона по ММА Светослав Захариев, който е прикован в инвалидна количка след тежка катастрофа. Залата е първа по рода си в България, а първите деца вече тренират в нея.

Тежка катастрофа преди седем години преобръща изцяло живота на световния и европейски шампион по бойни изкуства Светослав Захариев. Прикован е в инвалидна количка, но вярва, че Господ го е спасил, за да помага да другите. И започва да тренира деца с увреждания.

Светослав Захариев: „Цялото ми възстановяване, оцеляването ми от катастрофата, се дължи единствено на Господ, той вложи тая идея в моето сърце, вложи тая любов към тия деца и както аз исках да тренирам в зала, да има място и те да могат да тренират. Спортът носи тази увереност, дисциплина, сила, вътрешна, външна.“

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Модата и българската култура се сляха, или как да се облечеш в стихове и филми (СНИМКИ)

Година и половина Светослав работи по реализацията на проекта си. С помощта на общината, приятели и дарители залата става реалност. А децата, които идват в нея, са щастливи.

Божидар Коев: „Харесва ми много тук, имам повече увереност, имам повече сила в краката, в ръцете, а пък и аз това искам да тренирам и ми е мечта от малък.“

А родителите виждат положителна промяна в децата си.

Катерина Коева: „Тези деца имат по-малко самочувствие, нуждаят се от самочувствие, увереност в себе си, като физически по-добре се чувства, раздвижен, по-здрав..и те са хора и имат нужда да бъдат сред хора, защото повечето са изолирани.“

Светослав Захариев: „Това е любовта, да видиш нужда и да я снабдиш, да си там да я снабдиш и ние имаме нужда един от друг… да открием тия дарби и таланти, които има в нас и да ги развием и да ги дадем на света, за да го направим по-добро място….

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Мъж измина 40 км за да помогне на закъсала кола на Хемус

Сега Светослав търси средства, за да изгради рампа за инвалиди, тъй като залата в бившата Гимназия по зърносъхранение няма достъпна среда.

източник: tvevropa.com

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!