Модата и българската култура се сляха, или как да се облечеш в стихове и филми (СНИМКИ)

Споделете с приятели

Тениски, чанти и всякакви дрехи и аксесоари, които носят усещането за любимите ни филми, сериали и книги, не са нещо необичайно в гардероба ни. Независимо дали ще е щампа с кадър от „Титаник“, логото на “Stranger Things” или цитат от Шекспир, всеки фен е изкушен да си носи нещо, свързано с историите, които са го развълнувала и никога няма да забрави.

Какво обаче остава за класическите български филми и стихотворения, зад които не е стоял търговски отдел, за да произведе продукти с тях?

Във времето, когато са творили Вапцаров, Явров и Емилиян Станев, а филми като „Дами канят“ и „Оркестър без име“ са излизали на екран, значението на „мърчандайз“ е била нещо далечно и непознато у нас. Но това не пречи години след това да можем да видим нещо подобно да се случва и с българската култура от XX век, само че без крещящата комерсиалност, с която сме свикнали в световен мащаб.

Брандът „Трето колело“ е от онези находки, за които си мислиш, „как някой не се е сетил по-рано да направи това?“ Защото е от нещата, които осъзнаваш, че са липсвали, но чак след като попаднеш на тях.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Историята защо 80 годишен старец целува ръката на непознат

Идеята на „Трето колело“ е да подкрепя, разпространява и запазва българската култура, като създава продукти, вдъхновени от изкуството у нас. Така в каталога на марката присъстват тениски, плакати и текстилни торби със знакови литературни и филмови творби, създадени в България.

Разнообразието от тениски със свеж и оригинален дизайн сигурно ще направи труден и твоя избор, а сред тях Edna се спря на модел, посветен на филма „Вчера“ (1988 г.). Всяка тениска носи концепция, свързана със съответната творба – тук освен надписа, виждаме и едва докосващите се ръце на героите.

Освен мека, еластична и направена от 100% органичен памук, тениската носи ясна висококачествена щампа, която няма опасност да бъде съсипана лесно. Така може да се наслаждаваш и на още предложения за обличане като „Дами канят“, „Оркестър без име“ и „Опасен чар“ и др.

Стихотворенията „Две хубави очи“, „Стон“, „Прощално“ също са на почит в „Трето колело“. Освен тениски, със стиховете на Яворов и Вапцаров може да украсиш и дома си, като поръчаш някои от плакатите със съответния дизайн в размер 30×40. За улеснение, те пристигат в рамка, за да можеш да ги поставиш по-бързо и лесно на стената.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Платформата "Добрите примери" събира продукти за хигиена за младежите от дома в Севлиево

„Вземи си култура, носи я със себе си!“ е мотото на „Трето колело“, което ни напомня, че удоволствието да облечеш послание носи допълнителна стойност в деня ти, а продуктите на бранда са за всички, които обичат българската култура и ретро полъха в модерен контекст.

Зад „Трето колело“ стоят трима млади и амбициозни българи: двойката Гергана и Цветан заедно с най-добрия им приятел Валентин, откъдето идва и идеята за името на бранда. От екипа споделят, че работят и по нови дизайни, а плановете им включват продукти с актьори, песни, както и още филми, поети и стихотворения.

За изработка на избраните от вас продукти и доставката им са необходими до 4-5 работни дни, като пристигат грижливо опаковани пристигат до адрес или офис на куриера, с който марката работи.

източник: edna.bg

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!