Талантлив художник от Добрич създаде приказен цветен дом за семейството си (ВИДЕО)

Споделете с приятели

Радослав Рудачев е всестранно надарена личност, която от ранни години се опитва да твори красота. Освен с рисуване се занимава с декори, дизайн, графити и казва, че само това прави. Завършил е СОУ “Дора Габе”, след което веднага е започнал да практикува професията си затова и не му е останало време да продължи с обучението си. Всичко, което е постигнал дължи на самостоятелното си развитие. Приоритет в момента е интериорният дизайн, най-вече апартаменти и заведения. Но също така украсява автомобили, мотори.

Трябва да има и предизвикателство, за да приема една поръчка, допълва младият мъж. От няколко години основното предизвикателство за него са дворците, замъците, крепостите. За да се справи успешно чете доста исторически книги, от които черпи вдъхновение. Дори семейната къща в Рилци е оформил като замък. Казва, че за всеки с добро сърце вратите на този замък са широко отворени. В стремежа си да завладея други земи чрез моето рисуване, аз се отдалечих от семейството и приятелите си, но когато направих къщата разбрах колко са ценни те в живота ми, признава творецът. 

Вече да остане в Добрич е окончателно решение, защото е разбрал, че и тук е възможно човек да реализира мечтите си. Иначе известно време е работил в столицата, приемал е поръчки на свои познати в Лондон, Мадрид, но окончателно избира Добруджа за своето място. Има дъщеря и син, като момиченцето, което е на 6 години, смело крачи по стъпките на своя баща. Той не иска да се меси в нейните избори, но признава, че е горд от любовта й към рисуването.


На Рилци е тихо и спокойно, а спокойствието е особено важно за артистите, за творците, казва Руди. Там той дори не е усетил, че има пандемия. А, къщата му в Рилци е лесно откриваема, защото оградата представлява пъстра смесица от детски герои по поръчка на собствените му деца, като за мостри са служили техните играчки. Всички възможни пространства в двора също са изрисувани, а интериорът вътре е смесица от пространствени решения и пъстра палитра от цветове и окраски.


Не е лесен животът на твореца, но това също е предизвикателство – да покажеш, че изкуството също може да промени емоцията на човека, да го накара да бъде щастлив,  убеден е художникът. Последният проект, върху който е работил е участието му в конкурса за входен монумент на Добрич, а сега е мотивиран да направи проект за детски мечки и да започне да рисува само детски стаи. 


Всеки си има карта на живота, но който се е родил тук, тук му е мястото, така смята Радослав Рудачев. За него най-ценното е родителите му да имат възможност да виждат поколението си, а не младите да заминат за Канада или щатите и тази връзка да се загуби. Ако тази връзка се загуби, не е ясно защо живее човек, казва той.
Радослав Рудачев е и един от активните членове на ДоброЖънци, защото харесва техните инициативи и иска Добрич да се превърне в едно чисто и екологично място за живеене.

източник: dobrudjabg.com

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!