Екологична къща мечта стана реалност за бургаски архитект (ВИДЕО)

Споделете с приятели
  •  
  •  
  •  
  •  
545

Бургаски архитект материализира една дългогодишна своя мечта и създаде къща, докосваща се до първоизточника на живот – природата. „Един не съвсем ненормален дървен дом в българската реалност“ – така Йордан Стоянов описва своето творение.

Дом, в който усещането за пространство е по-различно, а визията е нетипична. Неговата къща се намира в покрайнините на бургаския квартал Крайморие. Тя е дългогодишна мечта на архитекта и неговото семейство.

Сградата неизменно спира погледа на всеки, който мине край нея с подобната си на шатра форма, композирана в съзвучие с прилежащата към нея обла пристройка. Извитите линии следва и силуетът на гаражния навес.

Стоянов проектира сам всеки един детайл на постройката и в края на 2017 г. тя се превръща в дом. Силната връзка на семейството с природата и увлечението към астрономията са първоизточникът на идеята.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Фермерските пазари вече онлайн, можем да поръчваме в интернет

„Всички животни правят домовете си от обли форми. Куполът е известен от хиляди години. Иска се смелост да се направи такъв експеримент” – споделя Йордан Стоянов.

Къщата е изградена основно от дърво, а бетон има само в основите. Това я прави пример за екологичен дом.

източник: desant.net

Ако статията ви е харесала можете да ни подкрепите тук:

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!