Историята за човека изчистил 160км река без помоща на държавата (ВИДЕО)

Споделете с приятели

Запознайте се с Balbir Singh Seechewal, един от най-известните природозащитници от Пенджаб, известен още като Еко Баба. През 2000 г. Балбир Сингх решава, че трябва да се направи нещо за битовите и промишлени отпадъци, които убиват река Кали Бейн – приток с дължина 160 км в Пенджаб. Реката, която се считала за свещена от мнозина в щата била полу-източена и пълна с отпадъци. Някои части на реката дори били пресъхнали, което довело до огромни проблеми с водата в съседните стопанства.

Balbir Singh Seechewal събрал армия от доброволци и започнал работа.

Те започнали с преподаване на местните хора на значението от почистването на реката, привличане на повече доброволци и набиране на средства с помощта на вноски от жителите на повече от 24 села за закупуване на оборудване, необходимо за почистване.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Милионерска дъщеря заживя като клошар, за да докаже, че не е кифла (ВИДЕО)

Заедно те изчистили тинята от цялото корито на реката.

Не само това, екипът работел и по разкрасяването на брега на реката с дървета и красиви рисунки.

С чисто речно корито естествените извори били възстановени и реката отново започнала да се пълни.

„Доказахме, че е възможно да възстановим реките си в девствени условия, ако всички се съберем. Време е да го направим в по-голям мащаб “, каза той пред списание Time.

След това Балбир Сингх разработи модел на подземна канализация с помощта на правителството на Пенджаб. Това е модел с ниска цена, който събира канализационна вода от водоемите и я обработва по естествен начин, така че да може да се използва за селскостопански и напоителни цели.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Романтик видя момиче да танцува на покрива, покани я на среща с дрон (ВИДЕО/СНИМКИ)

Неговата работа през годините е похвалена от мнозина в страната и чужбина. Освен да работи за опазването на околната среда, Балбир Сингх също е създал училища и колежи на различни места. През февруари тази година той излязъл с решение за третиране на твърди отпадъци с машина, разработена в Центъра за технически изследвания в Сант Автар Сингх Ядгари под негово ръководство. Машината може да помогне за отделяне на тежки частици като полиетилен, стъкло и желязо от боклука. Той може да бъде евтино произведен и се тества за допълнителни подобрения.

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!