Иновативни соларни павета от пластмасови бутилки могат да захранят с енергия домакинствата (ВИДЕО)

Споделете с приятели
  •  
  •  
  •  
  •  
3,656

Скоростa, с която се развиват слънчевите панели може скоро да доведе до захранване на всички наши домакинства с чиста електроенергия благодарение на технологията стартирана в Будапеща.

През последните пет години Platio Solar  разработва нови начини за внедряване на слънчевата технология в градските пространства – и една от най-новите им разработки е жилищна алея за слънчеви панели, направена от рециклирани пластмасови бутилки.

Според видео, публикувано от компанията миналата седмица, разработената от тях слънчевата система е първата, която генерира енергия от тротоара на къща.

Всеки “Platio Solar Paver” панел е направен от 400 бутилки от полиетилен терефталат (PET) – една от най-често срещаните форми на потребителска пластмаса. Компресиран в павета, материалът става по-траен от бетон, като същевременно е нехлъзгащ и устойчив.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Изкуствени острови със слънчево захранване могат да извличат CO2 от морска вода за производство на гориво (ВИДЕО)

Системата може да се използва за производство на електроенергия за домакинството или за захранване на електрически автомобил. Според уебсайта на компанията, 20-квадратни метра от тази система за соларни пътни платна имат капацитет да покриват годишното потребление на енергия на средно домакинство.

Компанията сега предлага панелите в кафяв, син, червен и зелен цвят.

(ГЛЕДАЙТЕ демонстрационното видео по-долу)

източник: https://www.goodnewsnetwork.org/

Ако статията ви е харесала можете да ни подкрепите тук:

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!