Иновативни соларни павета от пластмасови бутилки могат да захранят с енергия домакинствата (ВИДЕО)

Споделете с приятели

Скоростa, с която се развиват слънчевите панели може скоро да доведе до захранване на всички наши домакинства с чиста електроенергия благодарение на технологията стартирана в Будапеща.

През последните пет години Platio Solar  разработва нови начини за внедряване на слънчевата технология в градските пространства – и една от най-новите им разработки е жилищна алея за слънчеви панели, направена от рециклирани пластмасови бутилки.

Според видео, публикувано от компанията миналата седмица, разработената от тях слънчевата система е първата, която генерира енергия от тротоара на къща.

Всеки “Platio Solar Paver” панел е направен от 400 бутилки от полиетилен терефталат (PET) – една от най-често срещаните форми на потребителска пластмаса. Компресиран в павета, материалът става по-траен от бетон, като същевременно е нехлъзгащ и устойчив.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Полицай, който хваща жена да краде яйца за децата си и купува два камиона храна

Системата може да се използва за производство на електроенергия за домакинството или за захранване на електрически автомобил. Според уебсайта на компанията, 20-квадратни метра от тази система за соларни пътни платна имат капацитет да покриват годишното потребление на енергия на средно домакинство.

Компанията сега предлага панелите в кафяв, син, червен и зелен цвят.

(ГЛЕДАЙТЕ демонстрационното видео по-долу)

източник: https://www.goodnewsnetwork.org/

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!