Българи създадоха кабина за дезинфекция и дариха прототипа (ВИДЕО)

Споделете с приятели

Изобретението е дело на компанията за специализирани системи и автоматизация на производството“Спесима Инженеринг” и целта му е да предостави качествена дезинфекция на болничния персонал както и на хора, работещи в зони, изискващи отлична хигиена.

Машината, носеща името Desinfecta е с капацитет от 60 до 80 души на час, защитена е със заявка за патент и търговска марка в Патентното ведомство и отговаря изцяло на всички изискания и норми за безопасна работа.

Конструкцията е модулна, състояща се от алуминиеви профили с поликарбонатни стени, които са монтирани върху контейнер от нераждаема стомана, където се събира отработената течност, която след това, чрез помпа се прехвърля в специален резервоар.

Дезинфектанта в кабината се разпръсква, чрез два вида специални дюзи за пръскане и пулверизация, а режимът на работа, както и промяна в конфигурацията на дюзите и времето им на работа се осъществява посредством “тъч скрийн” дисплей.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Талантлив художник от Добрич създаде приказен цветен дом за семейството си (ВИДЕО)

При употребата на дюзите за струйно пръскане, които са 6 на брой, хората трябва да са облечени с непромокаеми облекла докато при употребата на втория тип дюзи, които са 12 на брой и само пулверизират дезинфектанта, специално защитно облекло не е необходимо.

След обработка с един от двата типа дюзи полепналата по облеклото течност се издухва, чрез вентилатор като употребата и на двата типа изискват наличието на защитни очила и маска.

Кабината притежава светлинна сигнализация, която отчита кога е започнала и кога е свършила дезинфекцията.

Общото тегло на машината е 130 кг., което я прави лесна за транспорт и монтаж, а управлението може да става от всеки, тъй като не е необходимо специално обучение за работа с нея.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Млад български лекар, който прави 3D импланти остава в България (ВИДЕО)

Компанията е готова да стартира веднага производство – на този етап става дума за 50-60 кабини месечно. Произведеният прототип ще бъде дарен на столична болница, предложена от Националния оперативен щаб – ВМА, “Пирогов” или Александровска болница. Фирмата ще се погрижи за транспорта, инсталирането, пускането в експлоатация и тестването на кабината.

източник: uspelite.bg

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!