Сляп инженер измисля интелигентен бастун, който навигира използвайки Google Maps и сензори (ВИДЕО)

Споделете с приятели

Напоследък дизайнерите с мисъл за бъдещето от всички сфери на живота са намерили начини да включат интелигентните технологии в своите продукти. Докато много от тези революционни продукти просто целят да направят живота малко по-забавен, някои от тях, като смарт бастуна WeWalk, се стремят да го променят.

Присъединявайки се към редиците на Брайловия часовник Dot, WeWALK е устройство, предназначено да помогне на хората със зрителни увреждания чрез използването на интелигентни технологии.

Вградените високоговорители, Google карти и гласовият асистент – както и съвместимостта с Bluetooth системата на смарт телефон – могат да помогнат на слепите хора да се движат, докато специални сензори ги предупреждават с вибрации, когато се появят препятствия над нивото на гърдите.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Създадена е първата общност в света за 3D принтирани домове за най-бедните семейства (ВИДЕО)

Курсат Джейлан, изпълнителен директор и съосновател на Young Guru Academy (YGA), турската организация с нестопанска цел зад WeWALK, е запознат с тази необходимост от първа ръка. Като инженер със зрителни увреждания, Джейлан знаеше, че е намерил своята ниша, когато реши да използва собствените си преживявания, за да разработи такова значимо технологично устройство.

“В наши дни говорим за летящи автомобили, но тези хора използват само обикновена пръчка”, обясни той пред CNN. „Като сляп човек, когато съм на станцията на метрото, не знам кой е моят изход… не знам кой автобус се приближава… кои магазини са около мен. Този вид информация може да бъде предоставена с WeWalk. “
Този новаторски умен бастун е достъпен за закупуване на уебсайта на WeWALK.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Във Финландия ще работят 4 дни по 6 часа ?

източник: https://mymodernmet.com/

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!