9 годишен герой рисува кучета и котки и разменя картините за храна за бездомни животни (СНИМКИ)

Споделете с приятели
  •  
  •  
  •  
  •  
13,818

Не всички герои носят униформа. Безкористните действия на малко момче от град Арзамас в Нижегородска област разтопиха сърцата на хиляди хора не само в Русия, а и по целия свят. 9-годишният Павел Абрамов е натрупал опит в реализирането на идеята си като вече стартира нов проект, насочен към привличане на повече художници. И всичко това в помощ на бездомни животни.

Павел и майка му Екатерина стартират проекта „Добрата четка“ преди около година. Смъртта на домашната им котка Барсик се отразява тежко на момчето и той започва да обръща все по-голямо внимание на проблемите на бездомните животни.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  10 особености в образованието на най-дисциплинираната страна в света (ВИДЕО)

Така се ражда и блестящата идея да рисува картини с животни и да ги разменя, за да помогне на местните приюти. Тоест, той не продава картини за пари, а ги разменя за храна, лекарства, плащане на сметки за подслон за четириногите.

По принцип Павел рисува домашни любимци, чиито собственици се съгласяват да вземат картината срещу килограм гранули, месо или лекарства, които ще отидат в приюта. Първоначално той се запознава с животните, които рисува, често и ги посещава лично, когато картината е готова.

Идеята му обаче добива все по-голяма популярност и в момента хора от цял свят поръчват рисунките му, като творбите на Павел вече са в Испания, САЩ и Германия.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  10 дни срок за построяването на болница в Китай заради новия коронавирус (ВИДЕО)

източник: http://truestory.bg/

Ако статията ви е харесала можете да ни подкрепите тук:

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!