Докато Индия е под карантина, хиляди необезпокоявани морски костенурки снасят 60 милиона яйца (ВИДЕО)

Споделете с приятели

Пандемията на Коронавирус и последващото блокиране на дейности по целия свят продължават да имат положителни ефекти върху природата, животните и въздуха, който дишаме. Изглежда, че тази драматична ситуация донесла толкова много страдание и лишения е също и период на „глътка въздух“ и благополучие за планетата, която е дом , както на нас човеците така и на толкова много същества, които често са заплашени от присъствието ни.

В източна Индия нещо, което не се е виждало от дълго време, се случва по крайбрежието на щата Одиша. Морските костенурки, които са известни с уязвимоста си към завърсяването от човешки дейности, се възползват от карантината, за да завземат пространствата си, без да бъдат безпокоени.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Кристиано Роналдо превръща хотелите си в болници

Говорим за стотици хиляди маслинови костенурки (Olive Ridley, или Lepidochelys olivacea), които успели да стигнат до брега, на плажа на Рушикуля, за да направят гнездата си и да снасят яйцата си .

Всичко се случва по по-безопасен и по-защитен начин от нормалната ситуация, при която човек със своите риболовни и туристически дейности със сигурност би нарушил този завладяващ естествен процес.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Семейството на Стив Ъруин спаси 90 000 животни от смърт в Австралия (ВИДЕО)
https://www.instagram.com/p/B-MhujnAmst/?utm_source=ig_embed

източник: fun-owl.com

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!