Докато Индия е под карантина, хиляди необезпокоявани морски костенурки снасят 60 милиона яйца (ВИДЕО)

Споделете с приятели
  •  
  •  
  •  
  •  
1,048

Пандемията на Коронавирус и последващото блокиране на дейности по целия свят продължават да имат положителни ефекти върху природата, животните и въздуха, който дишаме. Изглежда, че тази драматична ситуация донесла толкова много страдание и лишения е също и период на „глътка въздух“ и благополучие за планетата, която е дом , както на нас човеците така и на толкова много същества, които често са заплашени от присъствието ни.

В източна Индия нещо, което не се е виждало от дълго време, се случва по крайбрежието на щата Одиша. Морските костенурки, които са известни с уязвимоста си към завърсяването от човешки дейности, се възползват от карантината, за да завземат пространствата си, без да бъдат безпокоени.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Веган се грижи за стотици бездомни кучета (СНИМКИ)

Говорим за стотици хиляди маслинови костенурки (Olive Ridley, или Lepidochelys olivacea), които успели да стигнат до брега, на плажа на Рушикуля, за да направят гнездата си и да снасят яйцата си .

Всичко се случва по по-безопасен и по-защитен начин от нормалната ситуация, при която човек със своите риболовни и туристически дейности със сигурност би нарушил този завладяващ естествен процес.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Соларни панели на Тесла превръщат солената вода в питейна (ВИДЕО/СНИМКИ)
https://www.instagram.com/p/B-MhujnAmst/?utm_source=ig_embed

източник: fun-owl.com

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!