Млад мъж пече хляб и раздава безплатно на пенсионери по домовете

Споделете с приятели

Една българска поговорка гласи, че “Никой не е по-голям от хляба!”. Във вярванията у нас хлябът е свещен, той е Божи дар, носещ щастие и здраве. Хлябът всъщност е на почит по целия свят, а да го дариш, особено в трудни времена, на хора в нужда, е най-благородната постъпка. Така както прави Ахмед от руенското село Люляково.

Младият мъж стана причина за сълзите от щастие на стотици възрастни хора в община Руен, след като безвъзмездно им закара от прясно изпечения хляб в неговата фурна.


29-годишният Ахмед Мехмед е от село Люляково, учи специалност “Право” във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”. Междувременно се занимава и с частен бизнес. От 2 години държи фурна за хляб в родното село.


Когато България обявява извънредно положение заради пандемията от COVID-19 му идва хрумва да помогне на най-уязвимите – самотните пенсионери, за които всеки един лев е от значение. А за да ги предпази от болестта, доставя им хляба до адрес.
Не само възрастните хора от с. Люляково се възползват от святото дарение, а голяма част от селата в община Руен. Раздава безвъзмездно около 300 хляба на ден, само в Люляково са около 90.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  SHELL ще зарежда с гориво безплатно линейките в страната


“Толкова някъде са записани. Раздавам по селата – докъдето ми стигат бусовете. За съжаление нямам капацитета да обхвана цялата община. Дай Боже някой ден и това да стане, но към момента всяка стотинка инвестирам във фурната”, каза той.


Благородната му инициатива буквално за часове е предизвикала невиждан интерес в социалните мрежи. Десетки хиляди души от цяла България споделили поста му във Фейсбук, за да го поздравят.
Както при всяко нещо обаче и при този случай е имало злоупотреби. Записали са се пенсионери, чиито пенсии не са толкова ниски, или такива, които живеят с децата си и финансовото им положение не е толкова

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Теодор Ставров: "Готов съм да работя и с други Общини за каузи на доброто" (Видео)

затруднено. Ахмед дори е бил подложен на критики от страна на тези хора. Младият мъж моли всички тях да проявят разбиране, за да може да има за тези, които наистина се нуждаят.
“Чувам, че имало политическа намеса, партия ми помагала финансово. Искам категорично да заявя, че няма такова нещо. Правя го лично аз, без някой да ми помага”.


Ахмед ще раздава хляб на най-уязвимите до края на обявеното извънредно положение, дори и периодът да бъде удължен. Обещал съм и ще стоя зад думата си, категоричен е той. /флагман

източник: https://plovdivmedia.bg/

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!