Добра новина! Вече имаме първия излекуван от коронавирус у нас (ВИДЕО)

Споделете с приятели

Това обяви ген. Мутафчийски на брифинг. На други двама пациенти, които са в добро състояние, а от ВМА са се надявали скоро да ги изпишат, пробите им обаче още са положителни. Направени са 129 проби в лабораториите – от тях 6 са положителни в Националния център, във ВМА – 7, 4 са положителни във Варна, в Стара Загора са отрицателни. Пробите от Варна са на контактни лица от Добрич. В добро състояние са и не изискват някакви специални мерки към тях.

17 са новите случаи на COVID-19 у нас. Общо потвърдените случаи в България към момента са 129.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  17-годишното момче, създател на уебсайт за проследяване на случаите на коронавирус, отказа 8 милиона (ВИДЕО)

Министър Ананиев оповести мерките, които са приети за по-рестриктивна борба с коронавируса. Той заяви, че се преустановяват посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Органите на МВР ще организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите.

Ще бъдат пропускани хора, които са на работа (ще удостоверяват със служебна бележка), за лечение (с медицински документ) и тези, които се завръщат по родните си места (с личен документ). Забранява се на лицата до 60 г. да посещават хранителни вериги и аптеки всеки ден от 8,30 до 10,30 ч.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Засадиха 102 000 дръвчета от Гората.бг

източник: https://novavarna.net/

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!