10 добри новини относно COVID-19 от цял свят (ВИДЕО)

Споделете с приятели

Ако изглежда, че медиите са затрупани със съкрушаващи новини за COVID-19, не се страхувайте – има и много положителни актуализации за пандемията.

И така, ето списък с 10 обнадеждаващи заглавия относно коронавируса от цял свят.

1) Американските изследователи доставят първа ваксина COVID-19 на доброволци в експерименталната програма за тестване


Учени от изследователския институт Kaiser Permanente Washington в Сиатъл доставиха първите кръгове от потенциална коронавирусна ваксина на няколко десетки оптимистични доброволци по-рано тази седмица.

2) Дестилерии в Съединените щати правят собствените си безплатни средства за дезинфекция на ръце, за да раздават безплатно.


На фона на недостиг на препарати за дезинфекция на ръце, алкохолни дестилерии в Атланта, Портланд, селските райони на Джорджия и Северна Каролина започнаха да използват съоръженията си, за да правят собствени санитарни продукти.

Тъй като Световната здравна организация (СЗО) казва, че почистването на ръцете с препарати на основата на алкохол може да помогне за унищожаване на вируси върху ръцете ви, много от дестилерите твърдят, че се надяват да продължат да произвеждат дезинфекционните средства, докато вирусът не изчезне.

3) Пo-чист въздух в градове с висока степен на карантина


Сателитните показания на нивата на замърсяване на въздуха над Китай и Италия показват, че регионите, засегнати най-силно от COVID-19, също са причинили драстично намаляване на нивата на замърсяване на въздуха.

Някои доклади изчисляват, че карантината на Китай е спестила над 100 милиона тона въглероден диоксид от навлизане в атмосферата – което е приблизително еквивалент на това, което Чили произвежда за година.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Милионер купи реклама за $6 млн. на ветеринари, спасили кучето му (ВИДЕО)

Каналите и водните пътища на Венеция са по-чисти от всякога, като водите блестят кристално чисто в отсъствието на дизелови лодки и кабинкови платна.

4) Изследовател казва, че антитела от възстановени пациенти с COVID могат да помогнат за защита на хората в риск


Разработчиците на ваксини в Сиатъл не са единствените, които работят върху лечението на болестта. Имунолог от Университета Джон Хопкинс възобновява вековно лечение на кръв за употреба в Съединените щати с надеждата да забави разпространението на болестта.

Техниката използва антитела от кръвната плазма или серум на хора, които са се възстановили от инфекция COVID-19, за да се засили имунитетът на новоинфектирани пациенти и тези, изложени на риск от заразяване с болестта.

5) Южнокорейската епидемия най-накрая отшумява като в продължение от 3 дни излекуваните са повече от новите заразени


Според Ройтерс, Южна Корея регистрира повече случаи на възстановяване на COVID-19 на 6 март, отколкото нови инфекции за първи път, откакто нацията претърпя най-голямото азиатско огнище извън Китай.

Тъй като новият епидемия от коронавирус за първи път бе съобщен в Южна Корея през януари, нацията достигна пик от 909 нови инфекции на 29 февруари.

Сега обаче Ройтерс съобщава, че намаляващата честота на инфекцията продължава да спада с по-малко от 100 нови случая, докладвани няколко дни подред.

6) Китай отбелязва няколко основни етапа на възстановяване, след като временните болници се затворят и парковете се отворят отново


Тълпи от медицински персонал и освободени пациенти бяха заснети, за да отбележат затварянето на всички 14 временни болници, които се отвориха в Ухан, за да лекуват пациенти със COVID-19 по време на най-лошото от епидемията.

Властите съобщиха на South China Morning Post тази седмица, че вирусът най-накрая е преминал своя пик, тъй като страната е преживяла само 11 нови случая на 13 март, повечето от които са от международни пътници.

Тъй като огнището най-накрая е поставено под контрол, паркове и туристически атракции бавно започват да се отварят отново за обществеността.

7) Австралийски изследователи тестват две лекарства като потенциални „лекове“ за вируса


В Центъра за клинични изследвания на Университета в Куинсланд учените са открили, че две различни лекарства – и двете, които са регистрирани и се предлагат в Австралия, са напълно заличили следи от болестта в епруветките.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  17 годишен ученик откри нова планета 6.9 пъти по-голяма от земята за 3 дни стаж в NASA

Не само това, лекарствата са били дадени на някои от първите пациенти на COVID-19 в страната, което е довело до “изчезване на вируса и пълно възстановяване от инфекцията”, казаха изследователи пред News.com.au.

Сега университетът търси да проведе общонационално проучване с лекарствата, за да оцени ефикасността и поносимостта на всяко лекарство, прилагано отделно и заедно.

David Paterson
Професор Дейвид Патърсън

8) Uber Eats подпомага северноамериканската ресторантьорска индустрия чрез отказ от такси за доставка за 100 000 ресторанта


Тъй като ресторантите в Канада и Съединените щати са принудени да затворят временно сред огнища на COVID-19, Uber Eats обяви, че ще се откаже от таксите за доставка на независими ресторанти.

„Знаем, че успехът на всеки ресторант зависи от търсенето на клиенти“, се казва в изявлението на компанията. „Ето защо ние работим усилено, за да насочваме поръчки към независими ресторанти на Eats, за да помогнем да се компенсира значителното отлагане на храненето в ресторанта.

„Тъй като все повече клиенти избират да останат на закрито, ние се отказахме от таксата за доставка на повече от 100 000 независими ресторанти в САЩ и Канада на Uber Eats. Също така ще стартираме ежедневно специализирани, насочени маркетингови кампании – както в приложението, така и по имейл – за насърчаване на доставката от местни ресторанти, особено тези, които са нови за приложението. “

9) Холандски и канадски изследователи съобщават за допълнителни пробивни изследвания за лечението на вируса


Учени от Канада и Холандия също направиха свои медицински пробиви. В Торонто екип от изследователи успяха да изолират причинителя, който отговаря за продължаващото огнище на COVID-19, което ще помогне на изследователите по целия свят да разработят по-добри диагностични тестове, лечения и ваксини.

Междувременно холандските изследователи представиха научна статия за това как са идентифицирали анти-тяло срещу вируса – и тя може да бъде световна сензация.

10) Ето един куп други начини, по които хората и предприятията се подкрепят взаимно през целия епидемия

Спортисти и спортни брандове обещават да изплащат заплатите на служители по време на пандемията. Комунални компании, наемодатели, производители и интернет доставчици се отказват от редица закъснели такси и плащания, за да облекчат финансовата тежест от спирането. Училищните райони в цялата страна все още отварят вратите си, за да сервират храна на деца и семейства.

Като цяло ситуацията с пандемията може да изглежда мрачна, но това са само няколко примера за това как предприятията и хората все още се грижат един за друг по време на проблеми.

източник: goodnewsnetwork.org

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!