Училище учи момчета на домакински дела в мощна инициатива срещу неравенството между половете

Споделете с приятели

Шиенето, гладенето и готвенето са основни задачи, които повечето хора учат у дома. Но е съвсем различно, когато едно училище го предлага като допълнителен клас, така че учениците, особено момчетата, изграждат ценности по отношение на равенството между половете и нарушават стигмите, с които се сблъскват при извършването на тези дейности. Това е, на което Испанската школа Монтекастело учи своите ученици под мотото „Равенството се учи с действия.“

През 2018 г. училището, разположено в град Виго, обяви, че ще включва уроци по домашна икономика сред другите предмети. По време на уроците студентите от мъжки пол ще бъдат научени да изпълняват задачи като гладене, шиене, готвене и други ръчни дейности като зидария, дърводелство и водопроводни и електротехнически умения.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Стриймърът Thorlar събра над 100 000 долара за благотворителна цел (ВИДЕО)
domakini

Всички класове се преподават доброволно от учители, представители на училищния съвет, както и някои от бащите на същите тези ученици.

Както обясни Габриел Браво, директорът на училището, всички дейности бяха проведени като „изглеждаше много полезно за нашите ученици да се научат да изпълняват тези задачи, така че, когато формират семейство, те да бъдат включени от самото начало и да знаят че един дом се гради от двама, не е въпрос само на жената да чисти, да мие чиниите и да глади. Това ще им позволи да се осведомят и да се научат да се справят сами вкъщи. “

domakini

Идеята се родила, когато училищната администрация търсела начини, които да насърчават критериите за равенство между половете за своите ученици. Тогава проектът бил съобщен на родители и ученици. Родителите не са имали нищо против идеята, докато на учениците им е станало неприятно, когато чули за шиене и гладене.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Тайланд стартира новата година със забрана на найлоновите торбички
domakini

Независимо от това, по времето, когато започнали да изпълняват задачите, тяхната съпротива се разсеяла, тъй като осъзнали, че това са прости дейности, които могат да правят и мъжете, и жените, ако следват само прости стъпки.

“За някои това беше първият път, когато държаха ютия. В същото време беше забавно и поучително. Ние сме доста изненадани, а родителите са много щастливи”, казва Браво в интервю.

източник: thinkinghumanity.com

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!