Училище сменя домашните с “актове на доброта” за месец (СНИМКИ)

Споделете с приятели

Повечето от нас научиха за състраданието и съпричастността от членовете на семейството си. Това ирландско училище обаче създава нов прецедент, като премахва домашните задачи в продължение на един месец и вместо това възлага „актове на доброта“ на своите ученици.

На децата, които учат в Gaelscoil Mhíchíl Uí Choileáin в Clonakilty, са назначени „актове на доброта“ вместо „традиционната домашна работа“ – в продължение на поне един месец.

domasno

В понеделник децата са помолени да се свържат с възрастни хора и да общуват с тях. Във вторник те имат задачата да помагат на член на семейството, като поемат задача или помагат в нещо, без да бъдат помолени. Срядата е за случайни актове на доброта, докато четвъртък е за това, че правят нещо състрадателно за себе си или се грижат за собственото си психическо и физическо благополучие.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Крайбрежнa холандскa фермa отглежда водорасли, за да филтрира замърсяването на любимия си плаж и да се справи със изменението на климата
domasno

Преди празниците учениците са помолени да записват своите дела в Дневник на добротата. Училището дори създаде Кофа за доброта, където децата могат да записват и съхраняват положителни наблюдения, за да повишат уважението на своите съученици. В петък сутрин учител избира произволно шепа бележки и ги чете на глас.

domasno

Всеки клас има задачата да работи в колективен акт на доброта за общността. Това предизвикателство първо се атакува от мозъка на учениците , след което се провежда като екип. Уникалната учебна програма съществува от последните три години. Резултатът е невероятно положителен и се смята за огромен успех.

източник: thinkinghumanity.com

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!