Шестокласник проектира космическа станция на Марс и напредва в международен конкурс

Споделете с приятели

ШЕСТОКЛАСНИКЪТ ОТ ОУ „БАЧО КИРО“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО КАЛОЯН ТОДОРОВ ДОСТИГНА ДО ВТОРИЯ ЕТАП НА МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС „Космосът – образование на бъдещето“. Тийнейджърът участва в тематично направление „Физика и астрономия“, а глобалната тема на конкурса е „Космическа архитектура“.

В конкурса Калоян се състезава с изработка на космическа станция за планетата Марс. Изработената от него станция има вход за астронавтите с необходимото оборудване за премахване на космическия прах, команден пункт, лаборатория за получаване на кислород, зала за упражнения за астронавтите, както и пръстен около станцията, който създава гравитация, соларни панели и др. Ръководител на ученика е Руска Христова.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Добра новина! Вече имаме първия излекуван от коронавирус у нас (ВИДЕО)

Представеният макет и видеофайл – презентация на функционалността на продукта, класират Калоян като един от четиримата участници в своята възрастова група за следващия модул, който ще се проведе на 21 март 2020 г. В него допуснатите ще участват в иновативни работилници, експериментални лаборатории и практически занимания, като използват мултифункционалната среда в училището в Камчия. Децата ще се срещнат и с успели личности в областта на космонавтиката, физиката, астрофизиката, като ген. лейт. Георги Иванов – първия български космонавт, доц. Таня Иванова – сътрудник на Института по космически изследвания и технологии към БАН, ст.н.с. Пламен Ангелов – зам.-директор на Института по космически изследвания и технологии към БАН.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  8 полезни съвета за по-крепко сърдечно здраве

източник: borbabg.com

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!