92% от децата правят добрини всеки ден според проучване

Споделете с приятели

Проучване между повече от 6500 участника разкрива вътрешния свят на децата. То е проведено като част от международната инициатива на Cartoon Network  „Имаш силата – бъди приятел“. Към нея се проведе и креативно състезание, в което се включиха повече от 150 класа от цялата страна.

Тяхната задача бе да направят „колаж на приятелството“ заедно. Кампанията показа на деца и тийнейджъри как да общуват помежду си без агресия и как да бъдат добри с хората.

Проучването, вдъхновено от кампанията, е на име „Acts of Kindness“ и в него участваха и 500 българчета на възраст от 6 до 12г. Бяха изведени редица интересни данни. 57% от анкетираните деца казват, че биха искали да бъдат описани като мили. А 92% от тях потвърждават, че правят поне по една добрина на ден. На въпроса за най-голямата добрина, която хората могат да направят, децата казват „Прегърнете някого“ (13%), „Помогнете на някого, ако се е наранил“ (12%), „Прекарайте време с някого, ако не е добре“ (11%) и „Говорете с някого, ако е самотен“ (10%).

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Създадена е първата общност в света за 3D принтирани домове за най-бедните семейства (ВИДЕО)

88% от анкетираните деца също заявиха, че техните родители са най-важните им модели за подражание. Когато ги виждат да са мили с хората, изпитват желание да направят същото. А когато бяха запитани какво би им помогнало да бъдат по-добри, 52% от децата отговориха „когато някой е добър с мен“.

източник: https://detencemoe.com/

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!