Наум Шопов дарява стволови клетки за болно дете (ВИДЕО)

Споделете с приятели

Наум Шопов-младши подаде ръка на момиче, болно от левкемия. Младият татко, който освен в киното, работи и като лекар, сподели историята на 23-годишната Михаела Димитрова в социалните мрежи и прикани последователите си да помогнат за лечението ѝ.

„Тя е 23-годишно момиче болно от левкемия, което се нуждае от лечение със стволови клетки, но подходящ донор липсва. Хората ме помолиха да споделя нейната история, за да може евентуално някой да помогне“.

Шопов прикани хората да дарят стволови клетки и уточни, че той ще направи същото, стига лекарите да открият, че има съвместимост с Михаела.


За да помогне максимално на семейството на момичето, звездата обясни подробно за процедурата, която се извършва в една от големите столични болници:

„Отивате в Александровска болница, в отделението по Имунология (срещу Неврология), където просто ще ви вземат кръв за изследване за съвместимост. Ако се открие такава, ще ни поканят да дарим, ако желаем“.

Наум посочва още, че въпросната процедура е безопасна и безболезнена, като след вземането на кръв, тя се филтрира и от нея се извличат само стволовите клетки.

„Трябва да си помагаме, защото никога не знаем кога може да имаме нужда и ние от помощ за ситуация, която е тотално извън наш контрол. Нека бъдем хората, които не седят безучастно“, завършва годеникът на Тея Минкова.

Няколко часа след като Наум Шопов сподели публикацията, много от последователите му обявиха, че имат желание да дарят стволови клетки.

Михаела Димитрова от Перник е диагностицирана с остра миелоидна левкемия и се нуждае спешно от трансплантация на периферни стволови клетки.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Българският Стив Джобс от село Барутин (ВИДЕО)

източник: dnes.bg

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!