14-годишно момиче реши проблема с мъртвата точка в колите (ВИДЕО)

Споделете с приятели

Всеки шофьор веротно е срещал проблема с мъртвата зона в колата си докато шофира. Ето как едно младо момиче се справя с този проблем – споделя Good News Network. Алейна Гаслър е само на 14 и даже няма шофьорска книжка, но вече е на път да реши един този сериозен проблем.

мъртва точка

Нейната система елиминира мъртвата точка на видимост с помощта на уебкамера, монтирана в купето на автомобила, която предава на живо случващото се от другата страна. Към това се инсталира и малък прожектор, който показва картината от уебкамерата върху частта от колата, блокираща видимостта. 

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Чували ли сте за Стефан Найденов - българинът запалил кола на вода ? (ВИДЕО)

На Алейна ѝ хрумва тази идея, след като ѝ направило впечатление как майка ѝ се мъчи да погледне какво се случва извън мъртвата зона на видимост на автомобила ѝ. Тук само вметваме едно бързо “Ето, добре, че са майките с техните неволи, за да вдъхновяват гениите” и продължаваме с това, което казва самата Алейна за изобретението си: “Има толкова много пътни инциденти, приключили с наранявания и загинали хора, които можеха да се предотвратят, ако колоната на колата не беше там. И понеже няма как да не е там, реших да я махна, без да я махам.”

За простата си и сравнително евтина и лесна за инсталация идея във всеки един автомобил Алейна спечели и награда от 25 000 долара от фондация на Хенри Самуели.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Бивш ученик събрал 20 000 за учител, който останал без дом

източник: maikomila.bg

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!