Българка напуска работата си за да се грижи за 200 деца в Уганда (ВИДЕО)

Споделете с приятели

Българката Йоанна Шопова напуска работата си във фирма за топлинно счетоводство, за да се грижи за деца в сиропиталище в Уганда, предаде Нова Телевизия

Снимка: Facebook

Преди 2 години тя попада в сиропиталище в централна Уганда на 150 километра от столицата Кампала. Запознава се със Семпала Али, който се грижи за 200 деца-сираци с помощта на 13 вдовици. От този момент Йоана застава до него.

„Средствата ги осигуряваме ние от България с нашите спонсори. Местността е наистина един от най-бедните райони в Уганда. Няма достъп до болници, няма достъп до големи магазини. Там болести като СПИН доста върлуват”, казва Шопова.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Съседна държава плаща 25% от цената на всеки закупен електромобил и ги освобождава 2 години от пътна такса

Тя създава фондация в България и започва да набира средства за децата в Уганда. Много скоро се оказало, че дори у нас се намират хора, които да подкрепят каузата на африканските деца.

БЪЛГАРИ СПОНСОРИРАТ ОБРАЗОВАНИЕТО НА СИРАЦИ В УГАНДА

Спонсорството на месец за едно дете, обяснява Йоанна, е в размер на 25 долара. Средства, напълно достатъчни да покрият всичките му нужди. Децата от Уганда виждат Йоанна като ангел. Първият бял човек, когото те срещат, прави така, че за две години почти всички тръгват на училище. Събират се средства за сонда, която осигурява питейна вода в сиропиталището, на едно от децата се извършва скъпа животоспасяваща операция, а в момента предстои строежа и на нова, по-голяма сграда.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Служители на чистотата събраха 20 000 изхвърлени книги от контейнерите и направиха библиотека (ВИДЕО)

ВИДЕО: https://www.vbox7.com/play:9a9d947a3c

Източник: Нова Телевизия.

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!