Дронове ще засадят милиард дървета до 2028г. (ВИДЕО)

Споделете с приятели

Технологията работи 10 пъти по-бързо от един работник и е много по-евтина от сегашните методи за залесяване.

Екип от канадски учени и инженери си е поставил висока цел – до 2028 г. да бъдат засадени с помощта на дронове 1 милиард дървета по проекта Flash Forest.

Концепцията за възстановяване на горските площи с помощта на дронове е обсъждана още през 2016 г. по инициативата на Droneseed, но сега стратегията вече е ясна. Проектът е наречен Flash Forest и съчетава използването на дронове със специално проектирани капсулии ускорен процес на покълване на семена. Според Flash Forest технологията може да засажда дървета 10 пъти по-бързо от един работник, а себестойността на действието е 80 процента по-ниска от традиционните методи за засаждане.

„Ние обединяваме технология, софтуер и екология, за да надминем традиционните усилия за засаждане на дървета и бързо да ускорим глобалните усилия за залесяване.“, казват канадските учени.

Ще се използват тежкотоварни дронове, които ще са оборудвани с пневматично устройство за изстрелване на капсулите със семена в почвата на идеална за развитието на живот на растението дълбочина. Всяка дървена капсула ще съдържа минимум три предварително покълнали семена, микориза, торове и допълнителни хранителни съставки (които екипът пази в тайна).

ПРОЧЕТИ СЕГА:  СВЕТОВЕН РЕКОРД! Етиопия засадила 350 милиона дървета за един ден

След засаждането екипът ще проследи процеса с разпръскващ дрон, за да осигури азот и други хранителни вещества на разсада. Освен това ще се използва допълнителен картографиращ дрон, който следи процеса на растеж на растенията. Екипът се надява да засади осем различни вида за генериране на здрави екосистеми, като същевременно ще засади достатъчно дървета, за да компенсира въглеродните емисии в Северна Америка.

Капсулите на Flash Forest използват по-малко вода от традиционните методи за засаждане и могат да бъдат създадени в масови количества само за 30 дни. Това позволява на екипа да засади дървета много по-бързо и с огромни икономии, в сравнение с използването на разсад, който често изисква развитие от 12 до 24 месеца в разсадник, преди да може да бъде засаден успешно.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Джеки Чан ще даде 1млн. юана на този, който създаде лекарство за коронавируса

В момента Flash Forest се надява да събере средства чрез платформата Kickstarter. Екипът се нуждае от допълнително финансиране за закупуване на оборудване, за да засили производствените си възможности, така че да могат да създадат „милиони семенни капсули“.

Тези, които се интересуват от предоставяне на финансова помощ на проекта Flash Forest, могат да получат цялата информация по проекта и начините за спонсорство чрез кампанията Kickstarter, която ще приключи към края на януари 2020 г.

https://www.youtube.com/watch?v=XsYP30KmCXc&feature=emb_title

източник: https://spisanie8.bg/

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!