Разкошни легла за животни прави бразилец от стари гуми (СНИМКИ)

Споделете с приятели

Всяка година тонове боклук се озовават в океаните, моретата и сметищата.

За да намали този процес и същевременно да вдъхне нов живот на отпадъците за многократна употреба, бразилецът Амарилдо Силва започва да се занимава с проста, но много ценна устойчива практика.

leglo

Силва работи като касиер през деня и като занаятчия вечер. Преди няколко години той започва да търси начин да спечели допълнителни доходи, използвайки боклука, който хората изхвърлят по улиците. Спомня си, че старите гуми се явяват убежище на много животни, които живеят на улицата и решава, че би било хубаво, ако чрез тях може да им вдъхне усещането за дом.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Бизнесмен увеличава заплати срещу прочетена книга
leglo

Затова започва да събира изхвърлени гуми и да ги използва за направата на удобни легла за животни. По този начин той печели допълнителни пари и същевременно допринася за благополучието на околната среда.

leglo

След като успешно превръща една от гумите, които намира, в легло, той си поставя за цел да направи повече – и оттогава ръчно изработва над 6000 легла.

Силва преработва всяка гума, която намира по сметищата и улиците, като дори семейството му помага в това начинание. Той също получава и гуми като дарения или ги купува на едро.

leglo

Амарилдо внимателно изрязва и почиства гумите, рисува красиви дизайни върху тях и добавя уютен матрак, който сам шие. Пише и името на животното, на което ще принадлежи леглото.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Семейството на Стив Ъруин спаси 90 000 животни от смърт в Австралия (ВИДЕО)

Боклукът на един човек е съкровище за друг, а Силва доказва това, превръщайки отпадъците на едни в сладки, малки легла за улични и домашни животни. Той вярва, че „единственият начин да имате страхотна работа е да обичате това, което правите“.

източник: http://truestory.bg/

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!