ИНОВАЦИЯ: Растителна пържола от грах може скоро да достигне пазара (ВИДЕО)

Споделете с приятели

Няколко стартъп компании вече създадоха алтернативи на месото на базата на растителни протеини, които изглеждат като кюфтета за хамбургер. Създаването на растителна версия на отрязана пържола обаче, се оказва по-голямо предизвикателство. 

Но сега испанският стартъп Novameat разкрива, че са създали “най-реалистичната” досега растителна пържола и тя струва колкото стандартно парче телешко.  

Steak 2.0 определено изглежда както месото, което бихте намерили в магазина, но всъщност е направен от смес от грах, водорасли и сок от червено цвекло. 

Компанията използва 3D принтер, за да създаде тънки фибри от съставките, които да дадат на Steak 2.0 вид като на месо, който потребителите са свикнали да виждат. 

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Красавица срещна клошар пред магазин, омъжи се за него, роди му две деца

Novameat може да са създали идеален външен вид, но основателят Джузепе Шонти (Giuseppe Scionti) споделя, че компанията все още има проблеми с постигането на вкуса, въпреки че очакват да получат финалната формула в следващите няколко месеца. 

Към момента производството на 50 грама от Steak 2.0 струва на компанията $1,50, което не е много повече от цената на парче телешко в местните магазини. 

Novameat работи върху намаляването на цената с увеличаването на обема на производството. Ако това се случи, както и подобряването на вкуса на Steak 2.0, е възможно растителният стек да достигне магазините, както растителните бургери, хапки и кюфтенца, които вече са на пазара. 

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Експериментално лечение за рак излекува всички участници в проучването

източник: https://nauka.offnews.bg/

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!