ИНОВАЦИЯ: Растителна пържола от грах може скоро да достигне пазара (ВИДЕО)

Споделете с приятели
  •  
  •  
  •  
  •  
2,051

Няколко стартъп компании вече създадоха алтернативи на месото на базата на растителни протеини, които изглеждат като кюфтета за хамбургер. Създаването на растителна версия на отрязана пържола обаче, се оказва по-голямо предизвикателство. 

Но сега испанският стартъп Novameat разкрива, че са създали “най-реалистичната” досега растителна пържола и тя струва колкото стандартно парче телешко.  

Steak 2.0 определено изглежда както месото, което бихте намерили в магазина, но всъщност е направен от смес от грах, водорасли и сок от червено цвекло. 

Компанията използва 3D принтер, за да създаде тънки фибри от съставките, които да дадат на Steak 2.0 вид като на месо, който потребителите са свикнали да виждат. 

ПРОЧЕТИ СЕГА:  9 годишно момиче събира и дарява 50 000 паунда за борба с рака продавайки картините си (ВИДЕО)

Novameat може да са създали идеален външен вид, но основателят Джузепе Шонти (Giuseppe Scionti) споделя, че компанията все още има проблеми с постигането на вкуса, въпреки че очакват да получат финалната формула в следващите няколко месеца. 

Към момента производството на 50 грама от Steak 2.0 струва на компанията $1,50, което не е много повече от цената на парче телешко в местните магазини. 

Novameat работи върху намаляването на цената с увеличаването на обема на производството. Ако това се случи, както и подобряването на вкуса на Steak 2.0, е възможно растителният стек да достигне магазините, както растителните бургери, хапки и кюфтенца, които вече са на пазара. 

ПРОЧЕТИ СЕГА:  ИЗУМИТЕЛНО! Пускат влак по-бърз от самолет в Китай

източник: https://nauka.offnews.bg/

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!