16 нови комфортни мотриси с WI-FI и възможност за кетъринг купува БДЖ

Споделете с приятели

Българските държавни железници ще закупи около 16 броя нови електрически мотриси, предназначени за обслужване на бързи и интерсит влакове за пътувания над 3 часа,по основните железопътни линии на България, заради което дружеството е обявило обществена поръчка.

Прогнозната стойност на процедурата е  246 787 878,93 лева без ДДС, като техническите изисквания са мотрисите да бъдат 4 или 5 секционни с повишен комфорт за пътниците, секции с първа, втора класа и места за трудноподвижни лица и детски колички, видеонаблюдение, WI-FI и възможност за кетъринг зона. Експлоатационната скорост е 160 км/ч, като параметрите са съобразени както с моментното състояние на железопътната инфраструктура, така и с програмата за инвестиции и развитие.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Нина Добрев отваря приют за животни в България

Основни критерии на поръчката са покупната цена на мотрисите, както и стойността на тяхната поддръжка и разходите за превоз на единица пътник. Поръчката ще се проведе на два етапа – заявление за участие и подаване на технически и ценови оферти.

Очаква се новопроизведените електрически мотриси да се доставят в рамките на 36 месеца от датата на подписване на договора, а първия влак да бъде доставен 24 месеца след неговото подписване.

източник: https://plovdivnow.bg/

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Дядо Васил подарява къщата си на младо семейство в нужда

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!