Семейството на Стив Ъруин спаси 90 000 животни от смърт в Австралия (ВИДЕО)

Споделете с приятели

В помощ на ранените животни е зоопаркът в Австралия (Australia Zoo), основан от семейство Ъруин.

Горските пожари бушуват из цяла Австралия вече повече от четири месеца и разрушават дивата природа. Последните данни съобщават, че приблизително половин милиард животни са били убити при див огън. Горските пожари са ежегодно срещани през сухите сезони в Австралия, но този път това ескалира в резултат на климатичните промени.

Специалистът по климата Джеф Берардели каза пред “CBS”, че Австралия е в разгара на тригодишна суша и температурата е достигнала рекордно високите три градуса над нормалната средна температура за годината. Още новини от света и България четете тук “Като метеоролог за мен това е забележително, почти изглежда, че не е възможно, но се случи”, каза Берардели. Откакто започват пожарите, огънят се е разпространил в целия континент, като е унищожил над 12 милиона декара и е довел до масова евакуация на над 100 000 жители и туристи. Пожарите също са унищожили над 30 процента от местообитанията на дивата природа, оставяйки милиони животни без дом и убивайки още повече. Видеоклипове на животни, които се опитват да избягат от огъня, се появиха онлайн, докато целият свят наблюдава ужасяващите събития.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Училище сменя домашните с "актове на доброта" за месец (СНИМКИ)

 Хиляди доброволци са събрали ресурсите си за борба с пожарите, както и помощ, насочена към ранените животни. В помощ на ранените животни е зоопаркът в Австралия (Australia Zoo), основан от семейство Ъруин. Бинди Ъруин, дъщеря на ловеца на крокодили Стив Ъруин чрез Instagram уведоми всички, че зоологическата градина е в безопасност, тъй като в близост няма пожари. “С толкова опустошителни пожари в Австралия сърцето ми се къса за хората и дивата природа, които са загубили толкова много”, каза тя. 

Зоологическата градина официално е лекувала над 90 000 пациенти, заяви Бинди в своя пост. Казвайки, че зоопаркът е по-натоварен от всякога, тя добави: “Родителите ми посветиха нашата болница за диви животни в Австралия на моята красива баба. Ще продължим да я почитаме, като спасяваме колкото се може повече животи”. След това тя сподели тъжната новина за това как опосумът Blossom , жертва на горските пожари не може да бъде спасен.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Нина Добрев отваря приют за животни в България

 “Имаме такъв невероятен екип, който работи ден и нощ, за да защити великолепни животни като Blossom. Това красиво момиче не успя да се справи макар да се бори усилено, за да спаси живота си”, каза Бинди в надписа. “Това е сърцераздиращата истина. Всеки ден е битка да се изправим и да говорим за онези, които не могат да говорят за себе си. Сега повече от всякога трябва да работим заедно, за да направим промяна и да защитим нашата Майка Земя”, завърши Бинди.

източник:kanal3.bg

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!