Полицай, който хваща жена да краде яйца за децата си и купува два камиона храна

Споделете с приятели

47-годишната Хелън Джонсън била хваната да краде пет яйца в събота от полицая Уилям Стейси. Той Отказал да я арестува и вместо това й платил яйцата и я прегърна. Историята е заснета на видео от минувач и се разпространи светкавично в мрежата.
Хелън живее с двете си дъщери, племенница и две внучета в един и същи апартамент.

Състраданието, проявено от полицая Уилям Стейси към отчаяната майка от Алабама Хелън Джонсън, привлякло вниманието на нацията във време на обтегнати отношения между полицията и чернокожи американци.

Вместо да я арестува за кражба на пет яйца, за да нахрани гладуващото си семейство в събота, Стейси купи картонената опаковка и трогателната прегръдка, която споделиха след това, хванати на видео от зашеметен минувач.

Ситуацията станала още по-добра, когато полицай Стейси и някои колеги пристигнаха в дома на 47-годишния Джонсън с два камиона с храна, за да захранят нея и нейните деца и внуци през Коледа.

” Последният път, когато видях къщата си толкова пълна, бях на 12 години и останах при баба си “, каза Джонсън пред Al.Com. “Плача по цял ден.”

Реакцията след прегръдката между Хелън и полицая била толкова неимоверна, че шефът на полицията в Таран Дени Рено казал, че трябва да вкара втори полицейски диспечерски , само за да отговори на обажданията за дарения за Джонсън, идващи от цялата страна.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Бразилия ще има най-голямата градска градина в света, която ще помогне да се избегне гладът

Всяка седмица Джонсън храни двете си дъщери, племенница и две внучета, на възраст 1 и 3 години, с доход от 120 долара на месец.

Но миналата седмица парите бяха изгубени в пощата, оставяйки Джонсън опасно близо до пълен глад.

До събота семейството не беше яло два дни, така че Джонсън отиде при Dollar General само с 1,25 долара, за да опита да купи яйца.

За отчаянието си тя намери 50 цента по-малко и сложила в джоба си пет яйца.

Можело да не я хванат, но за щастие яйцата се чупат в джоба и.

„Изобщо не съм добър крадец“, каза Джонсън на Al.Com.

Спряна, докато се опитвала да си тръгне с яйчените белтъци и жълтъци, капещи от джоба на якето си, Джонсън признала, че ги е откраднала.

Магазинът вече бил извикал полицията и когато полицай Стейси пристигнал, той й казал да остане на място, докато той разговаря със собствениците на магазина.

“Тя започна да плаче, стана много емоционална и разстроена”, каза Стейси. “Тя се опита да ми даде парите, които имаше в нея, 1,25 долара.”

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Българин задмина всички в САЩ и стана изобретател на годината

Тогава Стейси обяснил, че няма да бъде арестувана. Той си я спомнил от предишно посещение в къщата й и си припомни колко бедна била. Цялото й семейство спало на матраци на пода.

“Историята, която тя ми каза в събота, съвпада с това, което бях видяла, когато бях там”, каза Стейси според Al.com.

  • “Чувствах, че това е което трябва да направя.”

Той й купил картонена кутия с яйца и когато Джонсън попитал Стейси как тя може да му се отплати, той просто я помолил никога повече да не краде.

  • “Надявам се, че тя няма да го направи отново” – казал Стейси.

Точно преди да се качи в колата си, Джонсън се обърнал да прегърне Стейси. Моментът беше заловен на мобилен телефон от Робърт ‘Долар’ Трип, който го публикува във Facebook с хештага, ‘feelgoodstoryoftheday’.

Ако идеята за Добрите Примери ви е харесала, можете да ни подкрепите тук:

Подкрепете каузите на Добрите Примери:

Облечете ДОБРОТО с дрехите на ДОБРИТЕ ПРИМЕРИМАГАЗИН ТУК

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!