Жена отглежда 18 изоставени деца като свои

Споделете с приятели

Ганка Иванова дава любов и грижа на общо 20 деца

Да дадеш любов и грижа на 20 деца – 2 биологични и 18 приемни. Оказва се възможно. Вероника Димитрова ни среща с една жена с голямо сърце. Тя е майка по призвание и приемен родител по документи. Грижила се е за деца, жертва на схема за продажба на новородени и за деца, чиито родители са се опитали да ги продадат чрез обява в интернет. Подкрепа в приемната грижа оказват от фондация “За нашите деца”.

Наричаме ги Борис и Нина. Те са две от общо осемнайсетте деца, които Ганка Иванова от София приютява в дома си и гледа като свои. Тя е първият професионален приемен родител в България.  Момчето е на осем месеца, изоставено в столичната Първа градска болница. Момичето е на три години. Идва от защитено жилище. Ганка разказва, че биологичните им родители никога не са се интересували от тях. Борис и Нина все още не са вписани и в регистрите за осиновяване.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Участничка от Фермата с редица патриотични инициативи в град Сандански (ВИДЕО)

„Ние за тях сме мама и тати. И те имат нужда да казват на някого „мамо”. Те са си моите деца. Тук са проходили. Тук са проговорили. Почти всичките ми бебета са проходили у дома. Правили сме прощапулници, правили сме рождени дни”, казва още приемната майка.

18 деца, 18 съдби. Освен приемните, Ганка има и две биологични деца, които вече са големи. „Правя го с лекота. Затова казвам, че това е призвание, а не професия. И като започнат да говорят, че го правим за пари, много ми е болно”, споделя още Ганка.

Всичко започва през далечната 2006 г., когато за първи път се грижи за дете без родители. Впоследствие го осиновява. Петя вече е тийнейджър на 14 години. „Тя не беше виждала хладилник по това време. Явно храната й е била недостатъчна, защото когато стана спешно настаняване, аз бях направила набързо супа и кюфтета и тя почна с тези кюфтета. Най-вероятно имаше някакъв страх да не остане гладна. И до ден днешен тя си прибира чипс и лакомства, трупа си ги в нейната стая”, разказва още Ганка.

ПРОЧЕТИ СЕГА:  Мъж дарява играчки за 12000$ на деца от град с ниски доходи, в който е израстнал

Тя се грижи и за бебето, което през 2012 г. е обявено за продан от родителите си срещу 5 000 лв. Майката и бащата са били наркозависими.

В дома на Ганка е настанено временно и друго дете,  също подготвяно за продажба. Майката е била част от канал за трафик на новородени.

След края на периода за приемна грижа разделите с децата са трудни. Тогава емоцията надделява над професионализма, признава Ганка. Някои от децата са осиновени в България, други – в чужбина. Много малка част от осиновителите обаче поддържат връзка с приемните родители. Но приемната майка се надява, че някой ден “нейните” деца ще разберат за нея и ще поискат да я видят.

източник: nova.bg

Facebook коментари
error: Съдържанието е защитено !!!